Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oproep! Mooie foto’s en verhalen uit de Achtse Barrier gezocht

Door Chloë van der Smitte 5 december 2019

Woon jij in de Achtse Barrier of heb je er gewoond? Let dan even op: het leefbaarheidsteam Achtse Barrier (LTAB) organiseert een wedstrijd in samenwerking met de gemeente Eindhoven. Samen roepen zij (oud)wijkbewoners op om foto’s en verhalen uit de deze wijk in te sturen. Tijd om in de archieven te duiken dus!

Reden voor de wedstrijd? Omdat het honderd jaar geleden is dat Eindhoven, Gestel, Stratum, Woensel, Strijp en Tongelre één gemeente vormden. Het gemeentebestuur wil op deze manier de saamhorigheid in de wijken bevorderen. ‘Eer gisteren, vier vandaag, maak morgen’. Dat is in 2020 het motto van de viering.

Hoe werkt het?

De wedstrijd in de Achtse Barrier bestaat uit drie onderdelen: de mooiste, recente foto’s van de wijk, de mooiste foto’s van vroeger én de mooiste en leukste verhalen of anekdotes uit de wijk, verzonnen of waargebeurd. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen.

Prijsuitreiking

De onthulling van de winnende inzenden vindt plaats op het FinFonFest in augustus 2020. De foto’s en anekdotes worden dan tentoongesteld, ook vindt er een prijsuitreiking plaats. Heb jij nog mooie foto’s of een mooi verhaal? Rakel ze op en duik in je archieven. Je kunt nog tot 1 juli 2020 inzendingen sturen naar [email protected]. Meer informatie vind je hier.

Bron: ED

Lees ook:

holiday inn

Holiday Inn is verkocht: Eindhoven krijgt er misschien drie nieuwe woontorens bij!

Wow: het Eindhovense Holiday Inn hotel is verkocht, dat meldt Misset Horeca. Hiermee krijgt het hote...
bibi doesburg

Eindhovense Bibi deed mee aan Holland’s Next Top Model

Zit jij ook elke maandag om 20.30 uur aan de buis gekluisterd tijdens Holland's Next Top Model (HNTM...
trein Eindhoven

Pas op! Deze boetes kun je op het station in Eindhoven krijgen (en zoveel kost het)

Geen OV-chipkaart bij je? Dan loop je het risico een boete van €95,- mee naar huis te krijgen. Maar ...

 

adv.