Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op wereldreis? Welnee! Eindhoven heeft alles wat je nodig hebt

Door Ankie de Turck 19 juni 2019

Steeds meer mensen maken verre reizen en zien zo hele mooie gebieden van de wereld. Maar eigenlijk hoef je niet naar het buitenland te gaan, want hier in de stad kun je net zo goed op reis gaan en nieuwe gebieden ontdekken. 

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Spectaculaire zonsopkomst

Een post die je op elk account van reisbloggers ziet: een foto van een spectaculaire zonsopkomst. Die zonsopkomst in Fiji is inderdaad prachtig. Maar geef eens toe: deze is toch net zo mooi? Scheelt je toch weer een vliegticket van €1000,- plus een jetlag. Oh en, nadat je deze foto hebt gemaakt, kun je weer terug naar bed. En dat ligt zóveel beter dan zo’n dun matje die reizigers meenemen.

Bijzondere architectuur

Iedere reiziger komt terug met hetzelfde verhaal: ‘Op reis heb ik zoveel over mezelf geleerd, dat snap je alleen als je het zelf ook hebt meegemaakt. Weet je wat bijvoorbeeld zo bijzonder was? Die ultramoderne gebouwen in Dubai. Die zie je echt alleen daar!” Dat klopt natuurlijk. Maar in Eindhoven zijn we meester in vooruitstrevende architectuur. Kijk maar eens naar de Blob. Die zie je nergens anders. Kun jij voortaan gewoon meepraten: “De rondingen van de Blob zijn zó inspirerend!”

View this post on Instagram

Eindhoven, de gekste.

A post shared by Sofie den Ouden (@vissencom) on

Ontmoet je nieuwe vrienden

“De mensen in Zuid-Afrika zijn zó aardig en inspirerend. Je vindt nergens zulke open minded mensen als daar!” Absoluut waar, maar in Eindhoven zijn er ook genoeg. Maria is daar één van.

Musea

Natuurlijk zijn het Moma in New York en het Dali museum de moeite waard om te bezoeken. Maar onderschat de musea in Eindhoven niet. Het van Abbemuseum is een grote speler op de culturele markt.

Bijzondere taal

Hét ultieme vakantiegevoel krijg je als je een andere taal hoort. Expats genoeg in Eindhoven dankzij onder andere de High Tech Campus, dus geniet ervan!

High Tech Campus Eindhoven

Lees ook:

Dit zijn de állermooiste fietsroutes in en om Eindhoven

Nieuwe dingen ontdekken? Dat kan héél goed in eigen stad, of nét daarbuiten… Rondom Eindhoven zijn o...

Dit is het mooiste Café van Eindhoven!

Leuk volgens local Simon: ‘De mooiste plekjes vind je langs de Dommel’

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.