Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: mag je nou wel of niet fietsen op het 18 Septemberplein?

Door Anna van den Berg 25 januari 2020

To fiets or not to fiets, dat is de vraag die we deze week oplossen. Want mag je nu eigenlijk wel of niet fietsen over het 18 Septemberplein? Veel mensen stappen gevoelsmatig van hun stalen ros af als ze het plein willen oversteken, maar anderen rijden rustig verder. Hoe zit het nou? Wij zochten het eens even voor je uit.

De wirwar van winkelend publiek, de grote ingangen van de fietsenstalling en de enorme roestkleurige palen van de Piazza-ingang nodigen niet direct uit tot lekker doorfietsen. Toch is het op het 18 Septemberplein toegestaan om te fietsen. Je kunt dus gewoon op je tweewieler oversteken tussen de Emmasingel aan de ene kant, en de Vestdijk en het Stationsplein aan de andere kant. In de passage van de Piazza geldt wel een fietsverbod.

Tekst loopt door onder de foto

18 Septemberplein
Foto: indebuurt

Verboden te parkeren

Nu je weet dat je best tussen de voetgangers het plein over mag zigzaggen, is het wel handig om te weten wat niet mag. Het is namelijk niet toegestaan om je fiets zomaar overal op het plein te parkeren. Dat is alleen toegestaan in de rekken of in de fietsenstalling. En tijdens de markt op dinsdag kun je natuurlijk ook beter afstappen.

Lees ook:

Aanwijsplaten Eindhoven

Mysterie opgelost: daarom zijn deze ‘aanwijsplaten’ zo belangrijk voor hulpdiensten

Het valt niet op, maar als je de bordjes eenmaal spot, zie je ze overal. Voornamelijk op muren en pa...
station eindhoven

Mysterie opgelost: zoveel mensen stappen dagelijks in of uit op Station Eindhoven Centraal

Het is soms dringen op de roltrappen: Station Eindhoven Centraal is bomvol. Met name in de ochtend- ...

adv.