Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: dit zijn die groene fietsvakken in de stad

Door Merel van Mol 24 oktober 2020

Je bent ze misschien wel tegengekomen in het centrum van Eindhoven: de groene fietsvakken die sinds kort op de grond getekend zijn op verschillende plekken in de stad. Wat zijn deze vakken en wat is de bedoeling ervan? Wij zochten het uit!

De groene plekken stonden al een tijdje bij de terrassen aan de Markt, maar sinds kort doken ze ook op het Begijnenhof op.

Tekst loopt door onder foto

Fietsparkeerplekken

Op het Instagramaccount van gemeente Eindhoven lezen we dat de groene vakken fietsparkeerplekken zijn. Oké, maar wat houdt dit dan in? Bij de gemeente zien we dat het eigenlijk net zo fungeert als een fietsenrek. Op deze plaatsen mag je je fiets dus gewoon neerzetten.

Hulpdiensten helpen

De fietsparkeerplekken zijn volgens Martijn van Gessel, woordvoerder van Gemeente Eindhoven, gemaakt om de nooddiensten te helpen. “We willen de weg zoveel mogelijk vrijhouden. De route door de stad is enorm belangrijk voor hulpdiensten. We zien alleen dat er veel fietsen in de weg staan. Met de fietsparkeerplekken is er een extra gelegenheid voor Eindhovenaren om hun fiets neer te zetten en blijven alle routes vrij.” Twee vliegen in een klap!

Populair

Volgens Martijn worden de nieuwe parkeerplaatsen al volop gebruikt: “De vakken bij het Begijnenhof liggen er nog maar net en met de nieuwe maatregelen is het nu een stuk minder druk in de stad. Daar weten we dus nog niet of het echt een succes is. De fietsparkeerplekken aan de Markt staan wel altijd vol. Hier zien we ook dat de calamiteitenroute helemaal vrij blijft.” Wil je de volgende keer je fiets parkeren in de stad? Zoek dan even een fietsenstalling, fietsenrek óf een van de groene vakken op.

Lees ook:

Slowlane Eindhoven

Mysterie opgelost: daarom staan die golven op het fietspad

Zijn ze jou al eens opgevallen, die golvende strepen op dit lange Eindhovense fietspad? Is het de be...
local tim davits

3 x mooie fietsroutes in en rondom Eindhoven volgens local Tim

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Sarge Meulman

Fietsburgemeester Sarge start column bij indebuurt: ‘Fietsburgemeester word je niet zomaar’

Je kon het al eerder lezen op indebuurt Eindhoven: sinds februari heeft Eindhoven er een fietsburgem...

Meer over

Mysteries

adv.