Mysterie opgelost: dit komt er in het pand van café De Bakkerij

Door Ankie de Turck 6 april 2019

Het was toch even schrikken toen bekend werd dat café De Bakkerij failliet was en daardoor de deuren definitief moest sluiten. Het was toch de plek waar menig Eindhovenaar weleens een pilsje heeft gedronken en één van de bekendste gezichten van Stratumseind.

Het café deelde het pand met coffeeshop De Apotheker. Beide bedrijven werden eind 2018 failliet verklaard. In 2017 moest de coffeeshop al een jaar lang op slot van de gemeente, nadat er zo’n 100 kilo hasj was aangetroffen in de woning van de eigenaar. In augustus 2018 moest ook De Bakkerij de deuren sluiten vanwege een Bibob-onderzoek naar de eigenaar van het café. Zowel de shop als het café zijn daarna niet meer open gegaan.

Nieuwe plannen!

Maar nu zijn er nieuwe plannen in de maak. Leuke plannen! Wat denk je van een Belgisch biercafé? De vergunning is in ieder geval al aangevraagd en als de nieuwe uitbaters een go krijgen, zal het waarschijnlijk in mei al openen. “De benodigde verbouwing valt mee dus we verwachten snel open te kunnen. Een mooie toevoeging aan dit stukje van Stratumseind, waar restaurantjes steeds meer de overhand krijgen”, vertelt ondernemer Bram Merkelbach aan het ED. “Wij zullen ook niet tot 04.00 uur ’s nachts opengaan in het weekend. Bij mooi weer wel al overdag. We hebben er een mooi breed terras met volop zon. Ideaal dus.”

Er zullen niet alleen Belgische speciaalbiertjes op het menu staan, maar ook eenvoudige gerechten zoals Belgisch stoofvlees. Lekker!

Lees ook:

Fietsenteller

Mysterie opgelost: dit meten die fietstellers in Eindhoven

Heb jij je ook weleens afgevraagd waar dat ding op de Nachtegaallaan precies goed voor is? Het is ee...

Mysterie opgelost: dit betekent ons stadslogo

Zijn het bliksemschichten? Watergolven? Wapperende vaandels? De drie zigzagdingen van het Eindhovens...

Meer over

Mysteries

adv.