Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: dit is die gleuf die door het Stratumseind loopt

Door Anna van den Berg 20 juli 2019

Wat is dat toch voor een ‘gleuf’ die langs de Catharinakerk richting het Stratumseind loopt? Op het 18 Septemberplein en de Nieuwe Emmasingel heb je ook zo een. Is het een restant van een trambaan, of een ondergrondse constructie die de hele straat als een soort podium omhoog kan hijsen? Niets van dat alles. Zo zie je maar: soms heeft een groot mysterie een kort maar krachtige oplossing.

Vanaf nu zullen we het maar gewoon ‘een goot’ noemen. Want de gleuf die midden door de straat loopt is daar om het regenwater weg te laten lopen. Daar hebben we toch putjes voor? Een wegenbouwkundig-ingenieur legde het uit: “Hier is de afwatering inderdaad uit het zicht weggewerkt. Het is een keuze: zo’n strakke lijn is soms mooier dan her en der putjes in het straatbeeld”.

Tekst loopt door onder de foto

Gleuf Stratumseind
Foto: indebuurt

Helder. Weten we nu ieder geval dat het géén opvangsleuf voor rondslingerende slagroompatronen is die er vaak tussen liggen. Toch vinden wij het idee van een podiumconstructie eigenlijk ook best tof. Dus als een paar enthousiaste ingenieurs daarmee aan de slag willen: jullie mogen ons idee gewoon gebruiken.

Gleuf Stratumseind
Foto: indebuurt

Lees ook:

Bergstraat groot

11 x zo zag de Bergstraat er vroeger uit

Ken je dat schattige straatje tussen de Kleine Berg en de Grote Berg? Dat is de Bergstraat. Een klei...

9 x daarom was Stratumseind in de jaren negentig zo populair

In de jaren negentig was Stratumseind dé place to be als je een avondje wilde stappen. Vaak begon je...

adv.