Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: dit is de status van de indoor surfbaan in Eindhoven!

Door Chloë van der Smitte 21 september 2019

We kondigden het al groots aan op indebuurt Eindhoven: we krijgen een indoor surfbaan! Inmiddels zijn we zo’n 1,5 jaar verder en wat blijkt? De surfbaan is nog nergens te bekennen! Het was een aantal oplettende lezers ook opgevallen en dus gingen wij op onderzoek uit. 

Het klonk zo gaaf, een indoor surfbaan in Eindhoven. Glijden op golven van wel twee meter hoog, wavesurfen en zelfs bodyboarden: het stond allemaal op de planning voor de zomer van 2018. Dutch Indoor Surf zou haar baan aan de Vijfkamplaan openen zodat jij de sport helemaal onder de knie kon krijgen of om je technieken verbeteren. En dat gewoon het hele jaar door zodat je niet steeds een verre trip naar de kust hoefde te maken.

Updates

Een flinke domper voor surfliefhebbers die er al naar uitkeken want de baan is er nog steeds niet. We speuren daarom eerst de social kanalen en website af om te zien of er updates bekend zijn. Helaas, we worden niet wijzer van de site en de laatste update op de Facebook-pagina dateert van 25 augustus 2018:

Beste Surfers Nog even en dan zijn de vereiste vergunningen binnen. Eind augustus starten de eerste werkzaamheden aan de vijfkamplaan.Wij houden u op de hoogte!

Posted by Dutch Indoor Surf on Saturday, 25 August 2018

Radiostilte

Daarin lezen we dat iniatiefneemster Nicole Sabajo druk bezig is met de vereiste vergunningen en dat eind augustus 2018 de eerste werkzaamheden zullen plaatsvinden. Klinkt veelbelovend… of toch niet? Daarna volgt namelijk een ellenlange radiostilte op de pagina. Geen nieuws of updates, ook niet op vragen van geïnteresseerden die zich afvragen of het nog doorgaat. Ook van de werkzaamheden kwam niks terecht.

Tegenslagen

We besluiten contact op te nemen met Dutch Indoor Surf. Gelukkig staat Nicole ons graag te woord. “Het klopt inderdaad dat we er nog niet zijn. Helaas hebben we wat tegengeslagen gehad waardoor we niet op de gewenste locatie open konden.”

Goed nieuws!

Nicole wil niet ingaan om wat voor tegenslagen het precies gaat, maar ze heeft goed nieuws! “Ik kan jullie wel vertellen dat ik nog steeds bezig ben met het openen van de surfbaan in Eindhoven. Het gaat dus door, maar waar precies houd ik nog even geheim. Ik krijg binnenkort een bevestiging van de locatie en dan kan de bouw toch echt starten. Het wordt sowieso de grootste indoor surfbaan van de Benelux, ik sta te trappelen om de plannen werkelijkheid te maken. Zodra ik dus meer weet, breng ik het nieuws meteen naar buiten!”

Nog even geduld dus

Pffieeeuw, we zijn stiekem toch wel heel erg opgelucht! Welke stad kan nou zeggen dat ze een indoor surfbaan hebben? Bijna niemand, toch! Zet Nicole toch maar even Eindhoven op de kaart. Zodra we meer weten over de locatie en verwachte openingsdatum lezen jullie dat natuurlijk als eerste op indebuurt Eindhoven. Tot die tijd toch nog maar even de Hollandse kust opzoeken…

Weer een mysterie de wereld uitgeholpen! Heb jij ook een mysterie voor ons om te lossen? Mail dan naar [email protected] en we zoeken het graag voor je uit!

Lees ook:

First XL

Yes! We kunnen superveel goedkope spullen gaan scoren!

We kunnen ons karretje gaan volladen bij FirstXL in winkelcentrum WoensXL. Daar hebben ze echt álles...
Doyy

Dit Eindhovense restaurant staat in de top 10 van TheFork Restaurant Awards

Yes! De winnaars van TheFork Restaurant Awards zijn bekend en daar zit ook een Eindhovens restaurant...
nieuwbouw strijp-s

11 x de tofste nieuwbouw in Eindhoven waar je binnenkort kunt wonen!

Ben jij op zoek naar een huis en wil je het nieuwste van het allernieuwste? Zet je dan maar schrap, ...

Meer over

Mysteries

adv.