Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: daarom staan die golven op het fietspad

Door Anna van den Berg 19 oktober 2019

Zijn ze jou al eens opgevallen, die golvende strepen op dit lange Eindhovense fietspad? Is het de bedoeling dat je hier lekker gaat slalommen, of wijzen ze erop dat je langs de rivier de Dommel fietst? Wij zochten het haarfijn voor je uit!

Jammer, maar dit is geen slalom-parcours. De S-vormige wegmarkering maakt duidelijk dat je over de Slowlane rijdt. Dit is een 32 kilometer lang superfietspad, met op sommige plaatsen zogenoemde ‘inprikkers’, dat zijn stukken van de Slowlane, die vind je vooral in de binnenstad, waar ook auto’s mogen rijden. Zoals het bordje op de foto hieronder al zegt: áls er auto’s mogen rijden dan zijn ze hier te gast. Fietsers hebben er voorrang, maar eigenlijk gaat al het verkeer dat door mensen wordt aangedreven hier voor. Ook ligfietsen, driewielers, en steps dus. De meeste stukken van de Slowlane zijn alleen voor fietsers.

Tekst loopt door onder de foto

Slowlane Eindhoven
Foto: indebuurt Eindhoven

Sneller op je bestemming aankomen

De Slowlane verbindt de economische toplocaties in de regio op de snelste en meest milieuvriendelijke met elkaar. Het is een vrijliggend fietspad in het groen, dat voor een groot deel parallel loopt aan de A2. De fastlane dus. Het fietspad verbindt onder andere het Flight Forum, de Brainport Innovatie Campus en de High Tech Campus Eindhoven, ASML, Tue en Philips. De route gaat naast de economische toplocaties ook door mooie natuur zoals bij het Beatrixkanaal en het Dommeldal. De naam Slowlane is misschien een beetje misleidend: het gaat wel om zogenaamd langzaam verkeer, maar het is juist de bedoeling dat die fietsers sneller en veiliger op hun bestemming aankomen.

Tekst loopt door onder de foto

Slowlane Eindhoven
Foto: indebuurt Eindhoven

Lees ook:

Kunstroute De Rode Loper

Mysterie opgelost: dáárom vind je allemaal van die kunstwerken op het Stadhuisplein

Waar denk jij aan als wij rode loper zeggen? Hollywoodsterren tijdens een filmpremière, de entree va...
station eindhoven

Mysterie opgelost: zoveel mensen stappen dagelijks in of uit op Station Eindhoven Centraal

Het is soms dringen op de roltrappen: Station Eindhoven Centraal is bomvol. Met name in de ochtend- ...

Meer over

Mysteries

adv.