Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feitje! Dit is waarom je (bijna) nooit Eindhovense liedjes hoort in de supermarkten in Eindhoven

Door Ankie de Turck 18 mei 2019

Wij geven toe: tijdens het boodschappen doen, staan wij af en toe lekker mee te zingen op de supermarktmuziek. Alleen wij vragen ons af: waarom horen wij geen Eindhovens nieuws, reclame of eens een lekker nummertje van Tigre Blanco of Betty Blue? Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor deze muziek? En worden in alle supermarkten in Eindhoven dezelfde muziek gedraaid? Vragen, vragen, vragen. Tijd voor antwoorden.

Supermarktmuziek

Wij komen er al snel achter dat we niet de enige zijn die dit ons afvragen. Zo heeft NRC al eens wat research gedaan naar supermarktmuziek. Wat blijkt? Er zijn bedrijven die playlisten aanleveren voor horeca, winkels en supermarkten. Zo werkt het bedrijf Mood Media samen met veel supermarkten in Nederland. De supermarkten kunnen bij dit bedrijf kiezen uit een aantal genres zoals ‘Easy Listening’, ‘Clubhits’, maar ook ‘Kerst’ en ‘Sinterklaas’. Het is dus een soort Spotify voor bedrijven.

Goed gevoel

Natuurlijk wordt er goed nagedacht over welke muziek op deze playlists komen. De liedjes moeten vooral een positieve stimulans hebben op je koopgedrag. Als er opeens een hardcore nummer door de speakers galmt, kan dit klanten afschrikken. Elke maand worden de lijsten weer aangevuld met nieuwe nummers.

Alle supermarkten hetzelfde

Het is niet alsof de supermarkten in Eindhoven andere muziek draaien dan winkels in heel Nederland. Alle vestigingen van een keten draaien meestal dezelfde playlist. Vandaar dat je niet altijd Eindhovense artiesten hoort, helaas. Gelukkig genieten we heel af en toe wel van Kovacs of Fresku tijdens het boodschappen doen.

Bron: NRC

Lees ook:

MAG DAT: vochtige doekjes door de wc spoelen?

Gebruik jij billendoekjes om de billen van je baby schoon te maken? Of gebruik je ze misschien ook g...

Mysterie opgelost: in deze Eindhovense stadsdelen wonen de meeste mensen

In Eindhoven wonen per 1 januari 231.863 inwoners, zo vertellen de bevolkingscijfers van de gemeente...

Meer over

Mysteries

adv.