Eindhovense mysteries: is er buitenaards leven in Eindhoven?

Door Redactie Eindhoven 6 oktober 2018

Heb jij er wel eens een gezien? Steeds vaker hoor je én zie je dat er UFO’s gespot worden over de hele wereld. Hoe zit dat in onze stad? Indebuurt onderzocht hoe het staat met het buitenaards leven boven Eindhoven.

Regelmatig komen er meldingen binnen bij UFO Meldpunt Nederland. Op de kaart kun je zien waar in Eindhoven er allemaal UFO’s zijn gespot. Wat een drukte! De rode stippen zijn de meldingen over een periode van 2010 tot nu. Wat is de actuele situatie in Eindhoven?

Tekst loopt door onder foto

Ufo's Eindhoven
Foto: ufomeldpunt

Het afgelopen jaar gespot: lichtbollen, lichtflits, bewegende sterren en meer

De meest recente meldingen komen in verschillende vormen. Flitsen, bollen, boemerangs en donkere vlekken. De meldingen in Eindhoven van het afgelopen jaar (tot nu toe) bij het UFO Meldpunt Nederland in het kort:

September: een gestaag bewegende lichtbol die van richting leek te veranderen. En dit is freaky: er gingen tien tot twintig minuten later ook twee straaljagers in die richting.

Augustus: vreemd veranderend licht, van rechthoek naar streep. In de reacties denkt men aan heldere planeten die door verandering van de camera lijken te bewegen.

Juli: zowel op de 17e als 27e wordt een felle lichtbol gespot. Misschien was het ISS. Eerder die maand een derde melding. Een laag vliegend object op hoge snelheid met een vreemd zacht elektrisch geluid.

Juni: een lichtbal met een boemerangvorm vloog rustig over het huis. De verbaasde spotter nam heel duidelijk waar dat er een soort gloed in het midden zat.

April: iemand spotte een oranje bal met een soort donker uitsteeksel boven Eindhoven Woensel.

Maart: eentje waar je kippenvel van krijgt. Iemand zag zeven zwarte ronde voorwerpen door het raam boven het huis op zo’n 250 meter hoogte. Ze verdwenen om de beurt met een flits.

Februari: in formatie vliegende lichtbollen, en toch door elkaar heen bewegend. Een stuk of tien. Eerder die maand zag iemand een enorm felle witte lichtflits. Was het een steeds vaker wereldwijd waargenomen ‘mysterious boom’?

Verklaringen

Zie je ook wel eens iets vreemds? Het UFO Meldpunt Nederland heeft een hele lijst verklaringen opgesteld. Als je wat gezien hebt is het handig hier eerst naar te kijken. Er hangt tegenwoordig van alles in de lucht: drones, gekke vliegtuigjes, schuimvormen en meer. Als dat het allemaal niet is, kun je een melding doen. Zo wordt er misschien een verklaring gevonden of weet je dat je een echte UFO hebt gezien.

Wil jij ook een Eindhovens Mysterie opgelost zien? Mail naar: [email protected]

Lees ook:

Eindhovens mysterie: Waarom ‘schreeuwt’ er iemand van boven de Ram Bam?

Die ene schreeuwer met die baard, die hoor je vaak genoeg. Maar deze boven de Ram Bam? Je hebt 'm mi...
atoombunker markt eindhoven

Mysterie: Wat zit er onder dit luik op de Markt?

Op de Markt, tussen het beeld van Frits Philips en de KFC vind je een luik.We mochten eens een kijkj...

adv.