Dit is de reden waarom we met deze kou tóch blote enkels hebben

Door Noortje de Vries 10 februari 2018

Het is voor ons gevoel -80˚c en tóch lopen er superveel jongeren (en ouderen) met blote enkels door de stad. Daar moeten wij, koukleumen, meer over te weten komen. We gaan de stad in en vragen de mensen met de blote enkels waarom ze dan tóch met deze kou hun enkels showen.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Fay

Foto: indebuurt

Bij de Markt hebben we meteen beet. Fay en haar vriend lopen ons voorbij en we zien dat Fay een skinny jeans en sneakers met enkelsokken aan heeft. Fay: “Ik heb altijd blote enkels. Het maakt niks uit of het -20˚c is of juist super warm. Het is gewoon niet mooi als je sokken boven je sneakers uitkomen. Dat vind ik tenminste.”

Foto: indebuurt

Ahmad

Foto: indebuurt

“Ik doe dit al jaren zo. Elke broek die ik heb stroop ik op. Het is niet mooi wanneer je broek over je schoenen heen komt. En ik vind het ook niet mooi als je, bij opgestroopte broeken, je sokken erbovenuit ziet komen. Daarom loop ik eigenlijk altijd met blote enkels.” En als we dan vragen of hij het koud heeft begint hij te lachen: “Nee, dat kleine stukje korter zorgt er niet voor dat ik het koud krijg.”

Foto: indebuurt

Marie-Rose

Foto: indebuurt

Bij de Piazza zien we Marie-Rose en haar dochter voorbijlopen. Terwijl haar dochter een lange broek en dichte schoenen draagt zien we Marie-Rose met open hakjes. Wij krijgen het al koud bij het idee van zulke open schoenen en vragen aan Marie-Rose waarom ze dan tóch voor deze schoenen heeft gekozen: “Ik draag eigenlijk nooit laarsjes. En ik vind het ook helemaal niet zo koud. Pas als de sneeuw tot boven mijn enkels komt zal ik laarsjes aantrekken. Maar eerder zeker niet.”

Foto: indebuurt

Robin

Foto: indebuurt

En last but not least zien we Robin en haar moeder bij de Primark. Als we vragen waarom Robin blote enkels heeft vertelt ze dat dit niet bewust gedaan is: “Het is toevallig dat ik vandaag een iets te korte broek aan heb. Normaal heb ik cropped jeans die wel lang genoeg zijn. Maar als ik een broek aan heb zoals vandaag dan vind ik het heel lelijk als je de sokken er bovenuit ziet komen.” Haar moeder kijkt ondertussen rond en het valt haar nu ook wel erg op dat meer mensen blote enkels hebben.

Foto: indebuurt
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Mysteries