Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: zo komen de Eindhovense hotels de coronacrisis door

Door Anna van den Berg 28 maart 2020

Restaurants en café’s liggen er stil en verlaten bij nadat ze verplicht hun deuren sloten op 15 maart. Maar hoe zit het met hotels? Die plekken zijn natuurlijk ook onderdeel van het woord horeca (hotel, restaurant, café) en vaak zijn ze een gastvrije plek van alles in één: slaapplek, restaurant en bar. Wij spraken met een paar hotels en hoorden hoe zij samen met hun gasten de crisis doorkomen.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

The Student Hotel biedt take away aan voor op de kamers

Student Hotel Foto: indebuurt

The Student Hotel kan niet zo makkelijk dicht. “Wij hebben hier ook long stay gasten, die kunnen niet zomaar naar huis. We hebben daarom zoveel mogelijk mensen verhuisd naar kamers met een keuken, dan kunnen ze zelf koken. Ons restaurant en de bars zijn gesloten en we volgen vanzelfsprekend alle voorschriften, maar we geven mensen wel te eten. Nu bieden we take away aan: iedereen kan een ontbijt-, lunch- of dinerpakket meenemen naar de kamers. Zo maken we er samen het beste van.”


Meer over The Student Hotel ontdekken?

The Student Hotel hotels

GeopendHele dag

Stationsweg 1, Eindhoven

Bekijk meer:hotels

Bij Park Plaza kun je nog terecht voor een overnachting

Park Plaza
Foto: indebuurt

Bij Park Plaza vertrokken op zondag 22 maart de laatste gasten naar huis. “Na de verplichte sluiting konden niet alle bestaande gasten direct naar huis. Die zijn ook afhankelijk van vluchten, bijvoorbeeld. Zij kregen hun ontbijtje afgelopen week op de kamer. Van de nood een deugd: iedereen ontbijt op bed. De drie restaurants die anders tot hun beschikking staan, zijn gesloten maar bieden wel afhaal- en bezorgdiensten aan. En normaal is het niet gebruikelijk, maar nu heeft Thuisbezorgd ook hier gelukkig maaltijden kunnen bezorgen en hadden onze gasten toch genoeg keuze.”

Update: het hotel is boekbaar en nog steeds open voor hotelgasten. De restaurants blijven gesloten, maar gasten ontvangen hun ontbijt op de hotelkamer. Hierbij houdt het hotel de maatregelen in acht die door de regering zijn opgelegd om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. Zo houdt het personeel voldoende afstand van de gasten en mogen er niet meer dan drie personen tegelijkertijd in de publieke ruimtes zijn. Ook mag personeel of gast geen ziekteverschijnselen hebben zoals hoesten, verkoudheid en koorts.

Zo vertelt een woordvoerder: “Je kunt het je voorstellen dat het nu wel een stuk rustiger is in onze hotels dan gebruikelijk, maar mocht een bezoeker in de stad op zoek zijn naar een hotel, dan bieden we daar de ruimte voor.”


Meer over Park Plaza Eindhoven ontdekken?

Park Plaza Eindhoven hostels

Geldropseweg 17, Eindhoven

Bekijk meer:hostels

Bij Hotel van der Valk is het stil voor het eerst in 45 jaar

Van der Valk
Foto: indebuurt

Bij Hotel van der Valk is het onwerkelijk stil. Het icoon onder de hotels is gesloten. We spraken Rick Polman, directeur en vierde generatie Van der Valk. “Zaterdag 21 maart checkten de laatste gasten zelf uit. Dat was eergisteren, maar met alle snelle ontwikkelingen lijkt dat alweer een week geleden. De laatste keer dat het zo leeg was, is 45 jaar geleden, tijdens de autoloze zondagen.”

Veiligheid en voor elkaar zorgen

Rick legt uit dat in overleg met de veiligheidsregio’s werd besloten om niet alle hotels direct te sluiten. “Gasten, vaak ook uit het buitenland, wegsturen levert ook ongewenste situaties op. Mensen kunnen dan nergens naartoe. “Tot die tijd kreeg iedereen maaltijden via roomservice, zo kon het personeel ook veilig werken.” Hij vertelt dat ze nu kijken waar ze een steentje kunnen bijdragen. “Het is nog niet helemaal duidelijk op welke manier, die scenario’s werken we momenteel uit, maar als we als bedrijf iets voor de gemeenschap kunnen doen, staan we klaar. We willen voor elkaar zorgen.”

Lees ook:

Vacatures Eindhoven

Vacature alert: 7 x per direct extra personeel gezocht in Eindhoven

Misschien zit jij momenteel ook (tijdelijk) zonder werk? Toch nog een beetje goed nieuws, want bepaa...
Bar Bistro Calypso

Calypso is het beste vegetarische restaurant van Nederland

We zouden het bijna vergeten, maar er is ook goed nieuws. Want, al zijn ze nu dicht voor publiek, Ba...

Deze Eindhovense gebouwen hadden nooit de sloopkogel mogen krijgen, toch?

Dit weekend werd de nieuwe HEMA geopend in het oude C&A gebouw aan het 18 Septemberplein. Een pracht...

Meer over Van der Valk hotel Eindhoven ontdekken?

Van der Valk hotel Eindhoven hotels

GeopendHele dag

Aalsterweg 322, Eindhoven

Bekijk meer:hotels
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.