Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lampjes en versiering: zoveel gaf de gemeente uit aan de kerstsfeer in de stad

Door Chloë van der Smitte 25 december 2019

Elk jaar wordt de binnenstad weer omgetoverd tot een waar kerstparadijs met talloze lampjes en versierde bomen. Ook dit jaar deed de gemeente haar best om het centrum een feestelijk tintje te geven. Maar hoeveel euro’s gaf zij uit? Het Eindhovens Dagblad deed onderzoek en wat blijkt: Eindhoven spant de kroon als het gaat om de kerstuitgaven.

De krant ondervroeg een aantal grote Brabantse steden naar de uitgaves van het versieren van het centrum. Van de vier grote Brabantse steden – Tilburg, Den Bosch, Breda en Eindhoven – gaf onze gemeente de meeste euro’s uit.

Fijne Feestdagen Festival subsidie

Het ED keek niet alleen naar directe uitgaves om de binnenstad een feestelijk tintje te geven, maar ook naar indirecte zoals subsidie aan de ondernemersvereniging. Zo gaf de gemeente Eindoven dit jaar 115.000 euro subsidie voor het Fijne Feestdagen Festival in de stad. Met dat geld en met een bijdrage van Eindhovense ondernemers wordt onder meer de schaatsbaan op de Markt gefinancierd en de jaarlijkse Fakkeltocht. Het Fijne Dagen Festival organiseerde ook festiviteiten rondom Sinterklaas.

Tekst loopt door onder de foto

Kerstversiering

En dan de kerstversiering nog: daar gaf Eindhoven dit jaar zo’n 200.000 aan uit. Oef, best een hoop knaken!

Andere Brabantse steden

Als we naar de andere drie Brabantse steden kijken, zien we dat Breda op plek twee staat als het gaat om kerstuitgaven. Zij gaven een ton subsidie voor het evenement Betoverend Breda, voor de verlichting telden zij 115.000 euro neer. Daarna komt Tilburg die ruim 65.000 uittrekt om de juiste kerstsfeer te komen: de aankleding van de stad kostte 35.000 euro, de levende kerststal 13.725 euro en de verlichte bomen 16.750 euro. Tot slot de zuinigste stad: Den Bosch. Zij droegen 15.000 euro bij aan het Bosch’ Winterparadijs. De rest van de versieringen werd door de ondernemers zelf gefinancierd. Hoe hoog dat bedrag is, is niet bekend.

Lees ook:

Kerst

Toen in Eindhoven: 7 x zo vierden we vroeger kerst in Eindhoven

Het is Kerstmis! Lekker onder de boom met een stol, stuk kalkoen en cadeautjes. Maar hoe vierden we ...
kerstkaartenactie indebuurt-1

Hartverwarmend: indebuurt geeft meer dan 700 kerstkaarten af bij eenzame ouderen (video)

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Eindhoven is...

Alles wat je over Kerstmis 2019 in Eindhoven wilt weten!

Jaaa, er staan weer twee heerlijke kerstdagen voor de deur. We hebben alles wat je wilt weten over K...

 

adv.