Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hartverwarmend: familie mag ‘op hoog bezoek’ bij verpleeghuis Dommelhoef (video)

Door Chloë van der Smitte 26 maart 2020

Het zijn zware tijden voor mensen in onder andere verzorgingstehuizen. Door de nieuwe maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, is bezoek niet meer toegestaan. Het gevoel van eenzaamheid ligt dan al snel op de loer. ‘Daar moeten we iets aan doen’, dacht Judith Helderman, intermediair bij Samen voor Eindhoven. En zo gedacht, zo gedaan: met hoogwerkers konden familieleden van bewoners bij verpleeghuis Dommelhoef toch veilig op bezoek, op hoog bezoek welteverstaan! En dat onder het genot van een lekker kopje koffie en stuk taart.

Het begon allemaal op zaterdagochtend 21 maart, toen Jolanda Bekkers van Archipel Dommelhoef in haar bed lag na te denken hoe ze toch bezoek kon regelen voor de bewoners. Ze zocht contact met Judith en samen kwamen ze tot de ultieme oplossing: hoogwerkers.

Hulp van alle kanten

Het duurde niet lang of de twee vonden bedrijven die mee wilden helpen. Zo leverde Boels Rental de hoogwerkers en Kinny van Kinnys Kitchen bood koffie, thee en haar zelfgemaakte taart aan. Ook vond Judith personen die de hoogwerkers mochten bedienen. “Dat was nog best lastig om iemand te vinden, want diegene moet daar een speciaal certificaat voor hebben. Maar gelukkig kwam ook dat goed. En zo konden we afgelopen maandag al de eerste bezoekjes inplannen.”

Hartverwarmend om te zien

Familie en vrienden kregen de kans om zich in te schrijven voor een tijdslot op maandag, dinsdag en woensdag. Judith: “Ze mochten een halfuur de lucht in. Daarna ging de hoogwerker naar beneden om de volgende familieleden te ontvangen. De reacties van de bewoners zijn zo hartverwarmend, sommigen barsten zelfs in tranen uit. Erg mooi om te zien.”

Crowdfunding

Of er een vervolg komt? “Dat moeten we nog even afwachten, dat willen we wel heel graag. Maar tot nu toe zijn het allemaal vrijwillige inspanningen. We hebben daarom bedacht om binnenkort een crowdfunding op te zetten. Bedrijven die ons project willen steunen, kunnen daar doneren. Zo hopen we nog meer verpleeghuizen te kunnen verblijden met bezoekjes van hun dierbaren.”

Benieuwd hoe zo’n bezoek op grote hoogte eruit ziet? Bekijk dan snel bovenstaande video. Hier worden we toch allemaal blij van?!

Lees ook:

Maarten Klinkenbijl

Maarten Klinkenbijl organiseert grote mondkapjes-naai-actie: ‘We gaan nu toch niet stilzitten’

Daar zit je dan, net als heel veel mensen, opeens met een lege agenda. Door de coronamaatregelen zag...
Vacatures Eindhoven

Vacature alert: 7 x per direct extra personeel gezocht in Eindhoven

Misschien zit jij momenteel ook (tijdelijk) zonder werk? Toch nog een beetje goed nieuws, want bepaa...
steye van dam kindercoronanieuws

De 10-jarige Jeske uit Eindhoven presenteert hilarisch ‘Kindercoronanieuws’

Je hoeft de tv, radio of je telefoon maar aan te zetten en het ene na het andere coronanieuwtje vlie...

adv.