Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buitenfilm, concert of theatershow per 1 juni? Dit doen de Eindhovense cultuurinstellingen

Door Chloë van der Smitte 26 mei 2020

Vanaf 1 juni krijgen we steeds meer een beetje vrijheid terug: zo openen de terrassen en mogen we weer uit eten. Ook musea, bioscoopzalen, theaters en poppodia staan in de startblokken. Maar hoe doen zij dat als ze maximaal dertig gasten mogen ontvangen? We vroegen een aantal Eindhovense instellingen zoals de Effenaar, Dynamo en Natlab hoe zij het aanpakken: wel of niet open, en zo ja, wat kunnen bezoekers verwachten? 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Effenaar

Een medewerker van de poptempel laat weten tot de Effenaar tot september gesloten blijft. “Vanaf dan starten we de programmering weer op, tenminste, als dat weer kan en mag. Tot die tijd blijven we livestreams uitzenden met onze Isolation Sessions in samenwerking met onder andere Dynamo. Zo kunnen mensen alsnog van een gevarieerd muziekprogramma genieten, maar dan thuis. We hopen uiteraard iedereen weer vanaf september te kunnen ontvangen.”


Meer over Effenaar ontdekken?

Effenaar poppodia

Dommelstraat 2 , Eindhoven

Bekijk meer:poppodia

Parktheater

Het Parktheater opent haar deuren niet op 1 juni, maar vanaf 9 juli. En dan wel met Het Parktheater 150 cm Zomerfestival. Het is dus nog even geduld hebben, maar vanaf dan kun je weer genieten van verschillende voorstellingen. Ze trappen af met de Bende van Oz en hun bekende Bier & Liefde-avonden. Ook voor de kleintjes is er veel leuks zoals Peter Pan, Sesamstraat en Wildpark.

Kaartverkoop gestart

Meerdere keren per dag kun je terecht voor de voorstellingen waar steeds maximaal honderd bezoekers welkom zijn. Het Parktheater is helemaal klaargemaakt om iedereen veilig te ontvangen. De kaartverkoop is vanaf 26 mei gestart, bekijk hier de volledige programmering én reserveer meteen je tickets!


Meer over Parktheater Eindhoven ontdekken?

Parktheater Eindhoven theaters

Gesloten09:30 - 20:30

Theaterpad 1 , Eindhoven

Bekijk meer:theaters

Muziekgebouw

Het Muziekgebouw is nog druk bezig met de nieuwe plannen. Wel gaat restaurant Meneer Frits open vanaf 1 juni. Je kunt dan weer terecht voor lunch, diner, borrel of een kop koffie. Wanneer de muziekprogrammering start, is nog even afwachten. Als we meer weten, lees je hier een update!


Meer over Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven ontdekken?

Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven muziek

Gesloten13:00 - 17:00

Jan van Lieshoutstraat 3, Eindhoven

Bekijk meer:muziek

Dynamo

Jongerencentrum Dynamo houdt geen grote evenementen tot in ieder geval 1 september. Medewerker Bart Wijers legt uit: “We streven ernaar vanaf september weer op te starten met de normale programmering. Tot die tijd moeten we nog even kijken wat we precies gaan doen. Als we al iets organiseren, zal het vanaf 1 juli zijn. Het is heel lastig om plannen te maken gezien het aantal bezoekers die we mogen binnenlaten. Uiteindelijk zijn we een jongerencentrum en geen poppodium, dus voor nu wachten we even tot er meer duidelijkheid komt.”

Livestream

“Tot die tijd gaan we door met onze eigen livestreams: Studio Mainstage. Zodra we weer opengaan in september, zie ik het wel voor me dat we doorgaan met de livestreams, bijvoorbeeld één keer per twee weken of per maand. Het is niet alleen leuk gebleken voor onze kijkers, maar ook voor onze jongerenvrijwilligers die dit organiseren. Maar, natuurlijk kunnen we niet wachten om ook de normale muzikale programmering op te starten en iedereen hier te ontvangen.”


Meer over Dynamo ontdekken?

Dynamo poppodia

Gesloten08:30 - 23:00

Catharinaplein 21, Eindhoven

Bekijk meer:poppodia

Natlab

Een medewerker van de bioscoop geeft aan dat Natlab vanaf 1 juni rustig opstart. “We beginnen eerst met twee zalen die ieder vier films per dag draaien. En we hebben nog één avondfilm. Dus negen in totaal. Dat is aanzienlijk een stuk minder, normaal draaien we dertig films op een dag. De eerste twee weken zullen als een soort testperiode fungeren. Als blijkt dat alles soepel verloopt zoals de bezoekersstromen met de nieuwe routing in het gebouw, gaan we het aantal films mondjesmaat opschroeven en meer zalen openen. Dat wordt heel strak plannen.”

Buitenfilm

En de buitenfilm in juli en augustus waar veel bezoekers ieder jaar naar uitkijken? “Ja, dat is nog even onzeker of dat doorgaat. De plannen zijn er wel, alleen wachten we nog op groen licht van de gemeente. De buitenfilms zullen er wel anders uit gaan zien, mocht het doorgaan. Uiteraard voor een kleiner gezelschap met maximaal honderd gasten. Waarschijnlijk wordt het ook betaald waarbij we hapjes en drankjes willen serveren. Zo wordt het toch meer een complete beleving.” Een afwachten dus! Tot die tijd kun je in ieder geval vanaf eind mei je kaartjes reserveren voor het filmprogramma.


Meer over Natlab ontdekken?

Natlab bioscopen

Gesloten10:00 - 00:00

Kastanjelaan 500, Eindhoven

Bekijk meer:bioscopen

Pand P

Op het moment dat we met Pand P contact opnemen, zijn ze nog druk bezig met het maken van de nieuwe plannen voor de zomer. Een medewerker laat weten dat vanaf 1 juni in ieder geval het restaurant en het terras opengaan. Op de programmering moeten we nog even wachten. Zodra we meer weten, lees je hier een update!


Meer over Pand P ontdekken?

Pand P theaters

Gesloten11:00 - 00:00

Leenderweg 65, Eindhoven

Bekijk meer:theaters

Van Abbemuseum

View this post on Instagram

Zien we je weer binnenkort? Op 6 mei heeft het kabinet bekend gemaakt dat Nederlandse musea naar verwachting vanaf juni mogen heropenen. (🇬🇧 below) Het Van Abbemuseum brengt alles in gereedheid voor een mogelijke heropening op dinsdag 2 juni. We kijken er naar uit om je weer te mogen verwelkomen! Er wordt gewerkt aan een veiligheids- en hygiëneprotocol dat mogelijk maakt dat bezoekers veilig samen uit kunnen en medewerkers beschermd hun werk kunnen doen. Bezoek aan het museum zal alleen mogelijk zijn door vooraf een time slot te reserveren. Online tickets zijn op zijn vroegst verkrijgbaar vanaf eind mei. Schrijf je in voor de nieuwsbrief (via de link in onze bio) om als eerste bericht te krijgen. We houden je op de website en op social media op de hoogte van alle ontwikkelingen en de programmering na de heropening. . 🇬🇧 We hope to see you soon. On 6 May, the Dutch government announced that museums are expected to reopen in June. The Van Abbemuseum is preparing for a possible reopening on Tuesday 2 June. The museum is currently working on safety and hygiene protocols that will ensure the public’s and our employees’ safety. Visitors will be required to book a time slot in advance. Online tickets will be available from the end of May, at the earliest. Please sign up for the newsletter (through the link in our bio) to be the first to be informed. We will keep you updated on all developments and programming on our website and social media. We look forward to welcoming you again! 📷: Boudewijn Bollmann

A post shared by Van Abbemuseum (@vanabbemuseum) on

Het Van Abbemuseum opent de deuren vanaf 2 juni. Een medewerker vertelt hoe dat in zijn werk gaat: “Je kunt binnenkort een tijdsslot van een uur reserveren via de website. Per tijdslot laten we maximaal dertig mensen toe. Naast de vaste collectie, openen we ook een nieuwe tentoonstelling van Yael Davids.” Houd dus de kanalen in de gaten wanneer je je plekje kunt bemachtigen!


Meer over Van Abbemuseum ontdekken?

Van Abbemuseum musea

Gesloten11:00 - 17:00

Bilderdijklaan 10, Eindhoven

Bekijk meer:musea

Philips Museum

Het Philips Museum opent vanaf 1 juni de deuren. En dat niet alleen: vanaf dinsdag 9 juni kun je de tijdelijke expositie ‘Eendracht maakt Macht’ zien. De expositie viert daarmee de al meer dan een eeuw oude verbondenheid van PSV, Philips en natuurlijk Eindhoven. Ook hier moet je van tevoren een tijdslot reserveren. Meer info over tickets, de agenda en genomen voorzorgsmaatregelen, lees je hier.

Lees ook:

Uit eten of terrasje pakken: zo ziet de Eindhovense horeca eruit per 1 juni

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Eindhovense horeca weer open! Feestcafés, clubs en ...

Zoveel Eindhovense terrassen mogen op 1 juni weer open

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf 1 juni kunnen we eindelijk weer genieten van een hap...

Coronamaatregelen in huis: dit moet je als Eindhovenaar weten als je visite wilt ontvangen

Kappers mogen weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met ingang van...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.