Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jullie mooiste Eindhovense tattoos (deel 1)

Door Manon Swinkels 26 mei 2019

We love Eindhoven! Wij zijn natuurlijk ontzettend trots op onze mooie stad. Zó trots dat we voor eeuwig en altijd met het gezicht van Frits Philips of het Evoluon op ons lijf rondlopen? Sommigen wel blijkbaar! Heel vet, want een tatoeage is natuurlijk wel de ultieme ode aan onze stad. Wij vroegen de échte Eindhoven-fans om hun Eindhovense tatoeages met ons te delen. Jullie gaven massaal gehoor aan deze oproep. Waarvoor dank! Ziehier het eerste resultaat:

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Alle kenmerken in één plaatje

tattoo andy
Foto: Eindhovenaar Andy

Wat een kunstwerk en zoveel te zien! Het Klokgebouw, Philips Stadion en het Evoluon. Andy moet wel een heel trotse Eindhovenaar zijn.

Gevoel van warmte

Tattoo Lars
Foto: Eindhovenaar Lars

De drie liggende vonken, voor altijd op je been. Lars: “Ik woon in het hartje centrum van Eindhoven en ben al heel mijn leven fan van PSV. Eindhoven zal altijd mijn nummer één stad zijn. Op vakantie gaan vind ik heerlijk, maar zodra ik hier terug ben gaat er altijd een gevoel van warmte door me heen. Dan besef ik dat ik echt thuis ben!”

Een lichtpuntje

tattoo Brigitte
Foto: Eindhovenaar Brigitte

Twee jaar geleden liet Brigitte deze tattoo zetten. Net boven haar knie. Brigitte: “Ik ben in Eindhoven geboren, maar ik heb twintig jaar in Valkenswaard gewoond. Sinds twee jaar ben ik gelukkig weer terug in de stad en dat wilde ik vieren met deze tattoo. Eens een Eindhovense, altijd een Eindhovense.”

Hoezo trots?

Tattoo Bert
Foto: Eindhovenaar Bert

Bert is een geboren en getogen Eindhovenaar en groot fan van PSV. “Vandaar ook de combinatie van het wapen van Eindhoven en de mensen die PSV op de kaart hebben gezet: Frits Philips en Harry van Raaij”, zegt hij. “Het mooiste stadion van Nederland mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Tattoo Willem heeft het grootste gedeelte getatoeëerd en duidelijker kan de boodschap haast niet zijn: made in Eindhoven, proud to be.”

Tattoo van Ali Express

Tattoo Delano
Foto: Eindhovenaar Delano

Dit is een heel bijzonder verhaal! Deze tattoo is gezet door iemand met een achttien-dollar-tattoo-gun van Ali Express. Delano: “Ik werd getatoeëerd door iemand die dat nog nooit gedaan had.” Het hele tattoo-proces is gefilmd en staat online op YouTube. Het is waarschijnlijk de lelijkste tattoo die hier in het lijstje staat. Toch blijft mijn levensmotto: ‘Bad choices make good stories’. Het was misschien een domme keuze, maar ik heb er nul spijt van.”

Voor altijd in Eindje

Tattoo Martin
Foto: Eindhovenaar Martin

Soms is de reden voor een tatoeage van je eigen stad heel simpel: Martin: “Vorig jaar heb ik een tatoeage van een lamp laten zetten, omdat ik al heel m’n leven in Eindhoven woon. Bovendien ben ik elektricien.”

Weg van Eindhoven

Tattoo Anke
Foto: Eindhovenaar Anke

Anke woont al zo’n twaalf jaar in Eindhoven en de stad heeft haar hart gestolen. “Omdat het moeilijk was om een tattoo op m’n hart te laten zetten, werd het de achterkant van mijn enkel. Ik ben helemaal weg van het Eindhoven logo. Het is strak, geometrisch én het staat voor energie en dynamiek. Niet iedereen kent de betekenis en met Eindhovenaren die ‘m zien, ontstaat er vaak een leuk gesprek! Hij is gezet bij Dragon Tattoo.”

Heb jij ook een tattoo van Eindhoven?

Zit jouw inzending hier niet tussen? Geen paniek! We hebben zóveel leuke inzendingen gekregen, dat we nóg een lijstje gaan maken. Ben of ken jij iemand die onze stad in een tatoeage vereeuwigd heeft? Stuur dan je foto mét verhaal naar: [email protected].

Lees ook:

Café Spijker

Trots! Beste feestcafé én het beste danscafé van Nederland staan in Eindhoven

Dat wij hier in Eindhoven een feestje kunnen bouwen was natuurlijk al bekend. Maar het is nu ook off...

Binnenkijken bij Stefan die een PSV-zolder maakte

7 x Eindhovense muzikanten waar we trots op zijn

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.