Straatvuil, graffiti of kapotte straatverlichting? Stuur een app naar de gemeente!

Door Ankie de Turck 10 januari 2019

Laatst hadden we het nog over dat (grof)vuil op straat een doorn in het oog is van veel Eindhovenaren. Zie je nou een oude bank op straat, een gat in de weg of een kapot bankje in het park? Dan kun je dit ook heel makkelijk melden bij de gemeente. Met één druk op de knop!

Met de BuitenBeter-app kun je simpel met je telefoon een foto maken en gelijk iets doorgeven, dan maakt de gemeente er meteen werk van. Maar niet alleen grofvuil, bijvoorbeeld ook voor problemen met bestrating of plantsoenen, vervuiling, zwerfvuil , wateroverlast, fietswrakken, kapot straatmeubilair (zoals bankjes en speeltoestellen) en graffiti. Ligt er een dode eend (zielig!) of doet een lantaarnpaal het niet? Stuur een appje! Dan maken we samen Eindhoven van buiten beter.

Vier stappen

Met de BuitenBeter-app maak je in vier eenvoudige stappen een melding:

Stap 1: Maak een foto
Stap 2: Leg de plek vast (met automatische GPS-bepaling, handig!)
Stap 3: Omschrijf het probleem
Stap 4: Verzend en volg de melding

Deze komt meteen binnen bij de gemeente die er dan ook werk van maken. Veel Eindhovenaren maken er al gebruik van, jij ook?

Download de gratis BuitenBeter app op je smartphone: iPhone, Android, Windows Phone, BlackBerry, Symbian. Binnen vier tellen kun je de plaats melden, het probleem en je stuurt een foto mee. Dit kan meteen op het moment én de plek van constatering. Easy as that!

Lees ook:

MAG DAT: Met knipperende fietslampjes rijden?

We snappen natuurlijk allemaal dat het héél belangrijk is om goed zichtbaar te zijn in het donker. V...

Mysterie opgelost: dit betekent ons stadslogo

Zijn het bliksemschichten? Watergolven? Wapperende vaandels? De drie zigzagdingen van het Eindhovens...

Meer over

Gemeente

adv.