‘Slechts’ twee ongelukken, proef met verkeerslichten Airbornelaan geslaagd

Door Arno de Natris 1 maart 2018

Er waren in vier maanden tijd ‘maar’ twee ongelukken en daar vielen geen gewonden bij. Dat betekent dat de stoplichten bij het Airborneviaduct blijven staan. Het was een tijdelijk soort van experiment en dat is geslaagd. We kunnen weer veilig óver de John F. Kennedylaan.

Er gebeurden wel heel erg veel ongelukken op en rond het viaduct van de Airbornelaan over de Kennedylaan. Twaalf in negen maanden en dus moest er iets gebeuren.

Op initiatief van de LPF plaatste de gemeente er verkeerslichten en kreeg rechts afslaand verkeer een eigen rijstrook. Zo werd gekeken of daardoor het aantal ongelukken zou afnemen. Ja dus en er vielen geen gewonden. Er was een ongeluk met een brommer en een auto en een kop-staartbotsing met drie auto’s. Bij beide incidenten was er alleen sprake van blikschade.

Niet meer lang wachten

Voorheen moest je lang wachten voor of op het viaduct en dat zorgde nogal eens voor kop-staartbotsingen. De nieuwe rijstrook en goed afgestelde verkeerslichten maakten daar een einde aan en nu is besloten dat de situatie blijft zoals die nu is. Fietsers kunnen nu bovendien veilig oversteken.

Airborneviaduct

Daar zijn ze dan, de stoplichten bij de Airbornelaan 🚥

Zo, en nu mogen we niet meer van het viaduct kukelen. Dit viaduct over de John F. Kennedylaan heeft ...

adv.