Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Regen? Yes please: ontvang subsidie met het opvangen van je regenwater

Door Marie Frenay 7 november 2019

Bah, het lijkt steeds vaker en langer te regenen nu het herfst is en daar worden we soms flink chagrijnig van. Wat nou als we zeggen dat je subsidie kan krijgen met het opvangen van regenwater? Worden die natte dagen misschien toch nog leuk!

Heb jij een woning van minimaal vijf jaar oud, dan kom je in aanmerking voor de subsidie. De Gemeente Eindhoven wil inwoners daarmee aanmoedigen om hun tuin met lichte ingrepen aan te passen. Hierdoor wordt het regenwater beter benut én zorgt het tegelijkertijd voor minder overlast. Enne, lekker je tuin opnieuw inrichten is helemaal niet vervelend, toch?

In het riool

Het meeste regenwater komt direct in het riool terecht en daarna in een rioolwaterzuivering. Dat vindt de gemeente best zonde! Waarom? Regenwater is relatief schoon en hoeft dus helemaal niet gezuiverd te worden. Daarnaast kan de rioolwaterzuivering heftige regenbuien niet goed aan waardoor het afvalwater alsnog in de Dommel of op straat terechtkomt.

Wat kun je doen?

Met de subsidie kun je op drie manieren je tuin herinrichten om het regenwater op te vangen: door tegels weg te halen, een groen dak aan te leggen of door de riolering af te koppelen. Klinkt rigoureus, maar dat valt best mee: zo kun je al door een stuk van je regenpijp door te zagen en een regenton te plaatsen al veel verschil maken. Nice!

Tekst loopt door onder video

Denk aan later, spaar je regenwater

Dat was veel regen, hè? ☔️ Als het hard regent verdwijnt veel regenwater in het riool. Dat is zonde, want dit water is schoon en hoeft niet gezuiverd te worden. Vang daarom je regenwater op, bijvoorbeeld in een regenton. Of zorg dat het water in de bodem kan zakken door de tegels in je tuin te vervangen door groen! 🌱 Daar is subsidie voor. Bekijk de voorwaarden op www.eindhovenduurzaam.nl/subsidie.

Posted by gemeente Eindhoven on Tuesday, 1 October 2019

Subsidie

Jouw tuin hier en daar aanpassen kost natuurlijk geld. Met de subsidie hoopt de gemeente het toegankelijk te maken voor iedereen. Zo is het is mogelijk om een bedrag tussen de €2.500 en €25.000 aan te vragen. Wat je ontvangt is afhankelijk van de werkzaamheden. Meer weten? Check hier de voorwaarden of vul hier het formulier in om subsidie aan te vragen. Nu duimen dat het lekker gaat plensen…


Meer over Gemeente Eindhoven ontdekken?

Gemeente Eindhoven gemeentediensten

Vandaag gesloten

Stadhuisplein 10 , Eindhoven

Bekijk meer:gemeentediensten

Lees ook:

kruidvat hermanus boexstraat

Wow! De Kruidvat aan de Hermanus Boexstraat gaat verhuizen en wordt 3 x zo groot

Nooit meer dringen tussen de smalle winkelpaadjes: de Kruidvat aan de Hermanus Boexstraat verhuist b...

MAG DAT: je fiets op een brandkraan parkeren in Eindhoven?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
harrie-exonthebeach

Eindhovense Ex On The Beach-ster Harrie Snijders onthult wie zijn nieuwe vriendin is!

Ja, ja, wie had dat verwacht? De Eindhovense Ex On The Beach-ster Harrie Snijders stond bekend als d...

Meer over

Gemeente

adv.