Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: zoveel openbare wifi-spots heeft Eindhoven (en dat zijn er veel!)

Door Chloë van der Smitte 20 augustus 2020

Even op het terras inloggen op een wifi-netwerk zodat je je databundel niet overschrijdt? Dan zit je in Eindhoven hartstikke goed: onze stad is bezaaid met de openbare wifi-spots! We hebben zelfs de meeste hotspots van Brabant. Benieuwd hoeveel precies? We zochten het voor je uit! 

In heel Nederland zijn er in totaal 744.229 openbare wifi-punten, dat blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl. Zuid-Holland ligt aan kop met 216.124 wifihotspots, daarna volgt Noord-Holland met 213.233 stuks.

Noord-Brabant

Ook in Noord-Brabant doen we het niet slecht, hier zijn 84.966 openbare wifi-netwerken te vinden. Dat is 11,4% van het totale aantal in Nederland. Daarmee komt onze provincie op de derde plek. Daarnaast hebben we in Noord-Brabant ook nog eens een hoge zogenoemde ‘wifi-dichtheid’. Namelijk 10.675 hotspots per 10.000 inwoners, dat is ongeveer één openbaar netwerk per Brabander!

Zo zit het in Eindhoven

De meeste wifi-punten van Brabant zijn in, jawel, Eindhoven te vinden. We zijn niet voor niks een high tech stad natuurlijk! Eindhoven heeft er maar liefst 26.574, wow! Daarna volgen Breda en Tilburg met 10.011 en 10.355 wifi-netwerken. De Brabantse plek met de minste hotspots? Dat is Moerdijk, daar zijn slecht twee openbare wifi-netwerken.

Wifi-dichtheid

Qua wifi-dichtheid zijn er per 10.000 inwoners 1.134 openbare netwerken beschikbaar. In de regio valt Veldhoven op, daar delen 10.000 Veldhovenaren 871 wifi-netwerken. Zou het hoofdkantoor van ASML daar iets mee te maken hebben? 😉

Lees ook:

eindhoven stad winkelen koopzondag

9 x geniale wifinamen die je alleen in Eindhoven tegenkomt

Onder het mom: wat moeten we anders? We liepen een rondje door een Eindhovense buurt en kwamen daar ...

11x wat bedoelen ze nou, die Eindhovenaren?

Voor alle expats, nieuwelingen, noordelingen, toeristen en jonge Eindhovenaren die hillemoal niks sn...
Baekelandplein

Mysterie opgelost: wie was die meneer of mevrouw Baekeland eigenlijk?

Het Baekelandplein: je hebt er vast wel eens van gehoord. Het pleintje, afgesloten voor auto's en al...

 

Meer over

Gemeente

adv.