Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Milieustraat Acht gaat binnenkort open en zo ziet het er straks uit!

Door Chloë van der Smitte 29 juni 2020

Nog even en dan kunnen we naar de nieuwe milieustraat in Acht. Cure Afvalbeheer opent op 6 juli de poorten van de nieuwe locatie aan de Achtseweg Noord 41. Vanaf dan kunnen Eindhovenaren hier terecht voor het inleveren van grof afval. Dat betekent ook dat de milieustraat aan de Gabriel Metsulaan op zaterdag 4 juli om 17.00 uur definitief de deuren sluit.

Aan wethouder Rik Thijs de eer om als eerste bewoner grof afval in te leveren. Vanaf 13.00 uur zijn inwoners van Eindhoven welkom om naar milieustraat te komen.

Tekst loopt door onder de foto

mileustraat acht
De nieuwe milieustraat in Acht. Foto: Cure

Wat verandert er?

De openingstijden, toegang en regels blijven hetzelfde als van de milieustraat aan de Gabriel Metsulaan. Verder is er een wereld van verschil tussen de huidige en nieuwe straat. Zo is de milieustraat in Acht ruimer en moderner van opzet en daarnaast ook logistiek gezien veel effectiever ingericht. Dat zorgt er voor dat de doorlooptijd op de milieustraat een stuk korter wordt! Goed nieuws dus.

Tekst loopt door onder de foto

mileustraat acht
De nieuwe milieustraat in Acht. Foto: Cure

Twee routes

De afvalstromen zijn over twee routes verdeeld zodat je je afval beter en sneller kunt scheiden. Het zal nu makkelijker zijn om bij de containers te komen door de ruimere opzet en nieuwe indeling. Daarnaast zijn er meer en grotere containers. Route A is voor onder andere textiel, kunststof, matrassen, tapijt, bankstellen, metalen en dakbedekking. Langs route B ligt
een aantal stortvakken voor onder andere groenafval, grond, schoon puin, bouw- en sloopafval en verschillende soorten hout. Je kunt hier makkelijk met de auto en aanhanger inrijden om je afval te storten. Aan route B ligt ook het inleverpunt voor Klein Chemisch Afval, asbest en grote elektronische apparaten.

Lees ook:

Barbershop stok

Mysterie: daarom hangen die ‘zuurstokken’ aan de gevel van Eindhovense barbershops

Ontzettend herkenbaar, die gekleurde stok aan de gevel van barbershops, maar waarschijnlijk heb je e...
riool zuid

Mysterie opgelost: dit zijn die roestige buizen op de Stratumse Heide

Maak je nietsvermoedend een zondagse wandeling over de Stratumse Heide, kom je opeens dit tegen! Twe...
Alles komt goed

Mysterie opgelost: daar komen die Alles Komt Goed posters vandaan

Het is me nogal een positieve boodschap die je door de hele stad op posters tegenkomt. De drie simpe...

 

Meer over

Gemeente

adv.