Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: je werkbus voor de deur van de buren parkeren?

Door Redactie Eindhoven 6 augustus 2020

Regels: Je houdt je er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je je werkbus voor de deur van de buren parkeren?

Stel, je bent zelfstandig klusser of koerier en voor je werk heb je zo’n fantastische Mercedes Sprinter of Iveco Daily. Je hebt geen enorme garage om je busje te stallen als je niet aan het werk bent. En als je thuiskomt van die mooie klus blijkt de parkeerplek voor jouw deur bezet te zijn. Dan maar een haventje verderop, bij de buren. Mag je ‘m daar parkeren?

Ja, mits….

Dit gaan je buren misschien niet leuk vinden, maar ja, het mag. Maar, er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Volgens de APV, de Algemene Plaatselijke Verordening, van Eindhoven mag je je busje aan de straat zetten, maar dan mag deze niet hoger dan 2,4 meter, niet breder dan 2,2 meter en maximaal zes meter lang zijn. Is je bus groter? Dan mag het alleen op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur.

Hinderlijk

Ook mag je de klusbus niet voor bijvoorbeeld het huis van de buren parkeren als het uitzicht voor de buren op hinderlijke wijze wordt belemmerd, aldus de APV. We horen de Rijdende Rechter al komen om uit te zoeken wat dan precies hinderlijk is…

Meer Mag Dat's:

caravan

Mag dat: je caravan of camper in de straat parkeren

Regels: je houdt je er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar som...

Mag dat: fietsen over Stratumseind?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...

Mag dat: slapen op de Stratumse Heide of een ander natuurgebied?

Het klinkt als een leuk avontuur: tijdens een warme, broeierige nacht met je slaapzak naar de Stratu...

adv.