Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: Met ontbloot bovenlijf op een Eindhovens terras zitten?

Door Rachèl Sloven 9 juli 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je met ontbloot bovenlijf op een Eindhovens terras zitten?

Het is al tijden gloeiend heet buiten. Wat is er dan lekkerder dan op een terrasje zitten met een koud drankje? Als het zo warm is ben je  al snel geneigd om je shirt uit te trekken. Maar mag dat eigenlijk wel?

Wet

Laten we allereerst eens in de wet kijken. Artikel 239 van het wetboek van strafrecht is in dit geval het meest interessant. Dit artikel gaat over schending van de openbare eerbaarheid. Het is verboden om in het openbaar je geslachtsdeel te tonen of om al te expliciete handelingen te verrichten. Maar, je bovenlijf ontbloten is voor een man niet bepaald een expliciete handeling. Van de wet mag het dus, zolang je je broek maar aanhoudt. Ook in de Eindhovense APV staat er niks over geschreven. Betekent dat dan dat je zonder shirt op een terras mag gaan zitten? Nou, nee!

Huisregels

Op de meeste terrassen geldt de huisregel dat je niet zonder shirt op het terras mag. Martijn van Eetcafé Bommel: “Ik vind het ongepast. Wij zijn er om gastvrij te zijn, maar dan moet de gast zich ook als gast gedragen natuurlijk. Een tanktop vind ik nog kunnen, maar géén shirt. Nee.” Dat betekent dus: shirt aanhouden! Je summertan pak je maar lekker in je eigen tuin of op het strand.

Lees ook:

Naakt in Eindhoven! Hoeveel kleding moet je minimaal aan bij tropisch weer?

Als het tropisch weer wordt trekt iedereen lekker iets luchtigs aan. Sommige mensen nemen dat wel ér...

MAG DAT: vochtige doekjes door de wc spoelen?

Gebruik jij billendoekjes om de billen van je baby schoon te maken? Of gebruik je ze misschien ook g...

MAG DAT: een biertje of wijntje drinken op straat in Eindhoven?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.