Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: zitten in het park in Eindhoven met de nieuwe coronaregels?

Door Rachèl Sloven 3 juni 2020

Met lekker weer is het vaste prik: zitten in het Stadswandelpark, aan de Karpendonkseplas en op al die andere plekken met groen en bankjes. Het liefst met vrienden voor een fijne picknick of flinke bijkletssessie. Maar mag je eigenlijk wel in het park zitten met de nieuwe coronaregels?

Co-productie met indebuurt Tilburg.

Voor 1 juni is het niet de bedoeling dat je uren in een park in Eindhoven spendeert. Iedereen mag een rondje lopen en een ommetje maken. Heel even uitrusten op een bankje of in het gras kan ook, maar zorg wel dat je anderhalve meter bij anderen vandaan blijft. Buiten sporten mag sowieso, ook in het park of in de Genneper Parken. Er worden nu onder andere lessen aangeboden sommige parken. Maar hoe zit het met afspreken met vrienden in het park?

Mag dat?

“As u met vier vijf mensen in het park gaat zitten met anderhalve meter ertussen, dat mag. Maar als dat een te grote groep wordt. Ja, dan zal ook normaal nu al in het Vondelpark gezegd worden: dat is een oploopje. Dat mag niet”, zei Mark Rutte tijdens de laatste persconferentie. Volgens de minister-president krijg je een boete als je niet genoeg afstand houdt. Of je nu over de Demer loopt of hutje mutje in het Philips de Jognhpark zit. Bovendien moeten we allemaal goed na blijven denken. Is het druk? Dan roept de regering op ons gezonde verstand te gebruiken en toch even terug te keren naar huis.

Tekst loopt door onder de foto

De Karpendonkseplas
De Karpendonkseplas Foto: indebuurt

Zitten in het park

In de buitenlucht is er geen vastgesteld maximum, maar de maatregel om drukte te vermijden blijft wél van kracht. Daarnaast mag je in het park niet dicht op elkaar gaan zitten als je niet samenwoont. De 1,5 meter regel blijft uiteraard gelden. Hoewel er geen duidelijk maximum is, kan je natuurlijk niet een grote vriendengroep uitnodigen om allemaal samen in het park te gaan zitten. Als iedereen daar op af komt, is het een evenement en had je sowieso een vergunning aan moeten vragen.

Lees ook:

Mag dat: zoveel huisdieren hebben als je wilt in Eindhoven?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...
wildplassen

MAG DAT: wildplassen buiten de bebouwde kom?

Zal je net zien: loop je door het Eindhovens groen, staat je blaas opeens op knappen. Omdat er geen ...
Slowlane Eindhoven

MAG DAT: hoe hard mag je eigenlijk op een elektrische fiets in Eindhoven?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Video mag dat

MAG DAT: je hond aan een paaltje aanlijnen als jij boodschappen doet? (video)

Bij veel supermarkten mag je hond niet mee naar binnen. Maar waar moet je jouw viervoeter dan laten?...

Meer over

Corona Gemeente

adv.