Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je hond aan een paaltje aanlijnen als jij boodschappen doet? (video)

Door Marie Frenay 17 november 2019

Bij veel supermarkten mag je hond niet mee naar binnen. Maar waar moet je jouw viervoeter dan laten? Mag je jouw hond aanlijnen aan een paaltje? Wij vroegen het aan Eindhovenaren op straat, raadpleegden de gemeentelijke wetgeving én de lokale dierenbescherming

Een herkenbare situatie voor alle hondenbezitters: je bent net aan het koken als je ontdekt dat je geen peper meer in huis hebt. Snel even naar de supermarkt. Hup, jas aan, tas mee en gaan. Maar dan kijkt je hond je met die lieve puppy-ogen aan. Hij smeekt om je aandacht: neem me alsjeblieft mee. Vooruit dan maar. Viervoeter mee en gaan. Maar ja… op de deur van de winkel hangt een sticker waarop staat dat je hond niet mee naar binnen mag. Wat nu?

De regels

Om erachter te komen of jij je hond aan een paaltje mag aanlijnen, raadpleegden we eerst de APV van Eindhoven. Na lang zoeken, kwamen we tot de conclusie dat het niet lokaal geregeld is. Door naar de volgende bron die ons misschien kan helpen: de dierenbescherming! En wat blijkt? Er zijn geen regels voor, waardoor het dus geoorloofd is. “Het is niet wettelijk verboden om je hond vast te binden voor de winkel. Er moeten andere omstandigheden bij komen kijken, willen wij ingrijpen en spreken van dierenmishandeling”, aldus een medewerker van de Eindhovense dierenbescherming.

Wat vind jij?

Goed, het antwoord hebben we. Maar we vragen ons wel af wat jij ervan vindt: is het oké om je hond aan een paaltje vast te maken als jij je boodschappen doet? Ben je benieuwd wat andere stadsgenoten ervan vinden? Check dan snel onze video!

Lees ook:

MAG DAT: je fiets op een brandkraan parkeren in Eindhoven?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Adopteer een Straat

MAG DAT: zomaar een geveltuin aanleggen in Eindhoven?

Steen eruit, plant erin. Een mini-tuintje aan de voorkant van je huis ziet er knus uit. Maar het lev...

adv.