Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je barbecue aansteken in het park?

Door Anna van den Berg 11 juli 2019

Mooi! De zon schijnt volop, je werk kan wel even wachten en je bent ingesmeerd met zonnebrand. Kleedje in je tas, koelbox vullen, je barbecue achterop de fiets en op naar dat park! Is er een zomerser tafereel te bedenken? Maar mag dat eigenlijk wel, barbecuen in een openbaar park? Wij zochten het voor je uit! 

Om meteen maar met het goede nieuws in huis te vallen: Ja! Je mag in Eindhoven gewoon barbecuen in het park. Een tijdje geleden was er sprake van een mogelijk barbecue-verbod maar dat is er nooit doorgekomen. Een medewerker van de gemeente bevestigde nog eens dat onze Eindhovense parken gewoon gezellig barbecue-friendly zijn.

Tekst loopt door onder de foto

bbq
Foto: Pixabay

Feest of festival?

Oke, er zijn wel een paar logische regels verbonden aan het betere open air grill-werk. Je mag best met je vrienden en familie een klein BBQ-feestje houden in het park. Wil je het echter grootser aanpakken, en alcohol verkopen, óf er een formaatje ‘festival’ van maken, dan moet je even een melding doen, of een evenementenvergunning aanvragen.

Wel effe opruimen

Ook niet onbelangrijk: je moet je afval natuurlijk zelf opruimen. Wij zouden zeggen: neem voor de zekerheid wat vuilniszakken mee, dan heb je geen last van volle afvalbakken.

Tekst loopt door onder de foto

barbecue park
Foto: ANP

Last but not least: zorg ervoor dat je geen brand sticht! Zeker als de hele park-omgeving na warme zomerdagen helemaal droog en dor is, lijkt het ons geen overbodige luxe om na te denken over brandveiligheid. Happy grill seizoen gewenst!

Lees ook:

Blauwe Badje Eindhoven

Het ‘blauwe badje’ in het Bonifaciuspark gaat weer open!

Goed nieuws! Het waterpark, dat ook bekend staat als ‘Het Blauwe Badje’, in het Bonifaciuspark wordt...

Goeiemorgen barbecuehelden!

Dan regent het. Nee, het hoost en  je hebt net de barbecue aangestoken. So what! We gaan gewoon door...

adv.