Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: een tentje opzetten in een park in Eindhoven?

Door Rachèl Sloven 18 juli 2019

Regels zijn er genoeg, maar best vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Met deze week: mag je zomaar je tentje in een park in Eindhoven plaatsen (en er in overnachten)? 

Nu het weer langer licht is en de temperaturen omhooggaan willen we niets liever dan in een stadspark chillen. Helaas moeten we op een gegeven moment weer naar huis… Maar soms zie je mensen met een tentje in het park. Mag dat zomaar?

Ja en nee

Een tentje opzetten – om te checken of ‘ie niet lek is, of vol met schimmel zit voor je op vakantie gaat – is natuurlijk geen probleem. Maar je mag er niet in blijven slapen! Dat laatste zal waarschijnlijk geen verrassing zijn voor je. Overnachten in een tent (of caravan) mag je in Eindhoven echt alleen maar op een camping. Buiten een kampeerterrein is kamperen alleen toegestaan in uitzonderingssituaties, bijvoorbeeld voor een scoutinggroep.

Ontheffing

Nee heb je, ja kun je krijgen. Je kunt natuurlijk proberen om een ontheffing aan te vragen, maar de kans dat het lukt is niet heel groot.

Boete

Word je betrapt door een handhaver van Stadsbeheer, of een boswachter? Dan word je in ieder geval weggestuurd, en in het ergste geval krijg je ook nog een bekeuring. De boete voor wildkamperen bedraagt maar liefst €140,-. Daar had je dus best een paar nachtjes van op een camping kunnen zitten…

Vraag jij je ook af of iets mag?

Ben jij benieuwd hoe het zit met bepaalde regels in Eindhoven? Laat het ons weten via [email protected] en wij zoeken het voor je uit!

Lees ook:

Frambozen

MAG DAT: Zomaar fruit plukken in de Eindhovense natuur?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

MAG DAT: je afval de avond vóór de ophaaldag buiten zetten in Eindhoven?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...
hond los in auto

MAG DAT: autorijden met een hond los naast je in de auto?

Wij Eindhovenaren nemen onze trouwe viervoeters graag mee op pad. Terwijl we de zoveelste hond zagen...

Meer over

Gemeente

adv.