Hastelweg/Strijpsestraat wordt een fijne en veilige straat

Door Manon Swinkels 25 april 2019

De Hastelweg/Strijpsestraat in Eindhoven gaat op de schop! De straat tussen de St. Trudostraat en de Willemstraat wordt een stuk groener en veiliger. Benieuwd wat er precies gaat gebeuren? Lees maar mee!

Verkeersveiligheid

Eind 2019 gaan de werkzaamheden van start om van de Hastelweg/Strijpsestraat een fijne en veilige straat te maken. De weg krijgt een 30km-uitstraling. Hoe? Door brede trottoirs, duidelijke fietsstroken, verhoogde kruispunten en twee zebrapaden. De verkeersveiligheid wordt daardoor een heel stuk omhoog geschroefd.

De bushalte in de buurt van Hastelweg 48 wordt verplaatst naar Hastelweg 54-64 en de straatverlichting wordt vervangen. De welbekende lantaarnpalen met de bladeren krijgen een andere plek. Waar precies is nog niet duidelijk.

Meer groen

De gemeente Eindhoven wil steeds meer groen in de openbare ruimte, ook in de Hastelweg/Strijpsestraat. In het ontwerp is 1.100 m2 meer groen opgenomen en waar nu 22 bomen staan, worden het er dadelijk 49. Naast meer bomen worden er plantvakken gemaakt op het trottoir. Super mooi natuurlijk, maar het groen draagt ook bij om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

Een ander belangrijk punt in het ontwerp is het unieke waterbergingssysteem. De gemeente wil zoveel mogelijk regenwater ter plekke opvangen, waardoor onder andere de kans dat de straat blank komt te staan bij een hoosbui, wordt verkleind. Meer weten? Bekijk het gehele plan op de website van Gemeente Eindhoven.

Lees ook:

Clausplein

Dit zijn de plannen voor het Clausplein

We krijgen er een mooie hotspot in de buitenlucht bij! Het stenen plein tussen de Witte Dame en De R...
Gebouwen in Eindhoven

Zo jammer: deze Eindhovense gebouwen hadden nooit gesloopt mogen worden!

Als je kijkt naar oude plaatjes van Eindhoven dan herken je de stad bijna niet meer. Sloopmachines h...

 

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.