Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Feiten en cijfers: zoveel inwoners kreeg Eindhoven er dit jaar bij

Door Rachèl Sloven 19 november 2019
In de eerste negen maanden van dit jaar kreeg Nederland er meer dan honderdduizend inwoners bij. Dat zijn er bijna net zoveel als in heel 2018. Het grootste deel van die groei komt door de komst van immigranten, dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Volgens het CBS groeit de bevolking dit jaar ‘relatief snel’. Tot nu toe kwamen er 208.000 immigranten naar Nederland. Maar er vertrokken ook 121.000 mensen naar het buitenland. Ook werden er meer kinderen geboren dan dat er mensen overleden: ruim vijftienduizend meer.

Gegroeid

In de meeste gemeenten groeide de bevolking in de eerst negen maanden van dit jaar. Diemen heeft de grootste procentuele toename in Nederland. Van januari tot en met september kreeg deze gemeente er ruim twaalfduizend inwoners bij. Dat is een stijging van zo’n vier procent.

Gastarbeiders

Immigratie is meestal de oorzaak van de bevolkingsgroei. Als je kijkt naar het migratiesaldo, het aantal mensen dat in Nederland is komen wonen min het aantal vertrokken emigranten, dan valt vooral Polen op. Tot en met september kwamen er achtduizend Polen bij. Ook kwamen er ongeveer zesduizend mensen uit India, de voormalige Sovjetlanden, Syrië en Bulgarije bij.

En, in Eindhoven?

In Eindhoven kregen we er in de eerste negen maanden van dit jaar 2.236 personen bij. Er werden 1.729 baby’s geboren en 1.481 Eindhovenaren zijn in die periode overleden. 14.891 Mensen verhuisden naar onze stad, waarvan 8.106 vanuit een andere Nederlandse gemeente en 6.785 vanuit het buitenland kwamen. 12.903 Personen verlieten onze stad.

Hieronder kun je zien hoe het in de rest van Nederland zit:

Lees ook:

Alleenstaanden

Feiten en cijfers: zoveel Eindhovenaren wonen alleen

Alleen wonen. De een vindt het heerlijk, de ander wat minder. Toch zijn alleenwonenden in ons land m...
nieuwbouw strijp-s

11 x de tofste nieuwbouw in Eindhoven waar je binnenkort kunt wonen!

Ben jij op zoek naar een huis en wil je het nieuwste van het allernieuwste? Zet je dan maar schrap, ...

9 x grote ergernissen van Eindhovenaren die in de binnenstad wonen

Oké, eigenlijk mag je niet klagen als je èn in Eindhoven woont en dan ook nog eens in het centrum. M...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.