Er komen 188 nieuwe huurwoningen in de omgeving van de Willemstraat

Door Ankie de Turck 6 december 2018

De kogel is door de kerk: op het gebied bij Van de Ven & Co en het Vogelzangterrein worden huurwoningen gebouwd. En die kunnen we in Eindhoven goed gebruiken!

Nu de haalbaarheidsstudie is afgerond door de gemeente en de ontwikkelaar kunnen de vergunningen aangevraagd worden, waardoor het bouwplan in de volgende fase belandt. In totaal worden er 188 huurwoningen gebouwd, waarvan 42 eengezinswoningen en 146 appartementen.

Middeldure segment

In totaal zullen er zestig woningen in het middeldure huursegment vallen. Om het aanbod woningen in dit segment op peil te houden heeft de gemeente de maatregel getroffen dat deze huizen minimaal tien jaar aangeboden blijven voor deze prijs.

Duurzaam

Bij de bouw wordt ook rekening gehouden met duurzaamheid. Stadsvergroening, waterhuishouding, biodiversiteit en beleving staan centraal.

Oververhitting woningmarkt bestrijden

Het aanbod op de woningmarkt moet snel omhoog om oververhitting van de woningmarkt te bestrijden. De gemeente wil dat gebouwd wordt waar de meeste behoefte aan is: woningen die bereikbaar zijn voor lage middeninkomens, middeldure huurwoningen en betaalbare sociale huurwoningen.

Lees ook:

Stichting Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf

Huren zonder aardgas. Mooi! Maar ook betaalbaar?

Wonen zonder aardgas: dat is de toekomst. Ook voor de huurwoningen van Woonbedrijf. Maar is het voor...
Landgoed De Wielewaal

Zoveel miljonairs wonen er in Eindhoven

Wist je dat de gemeente Eindhoven ongeveer 900 miljonairshuishoudens telt? Dat heeft het CBS uitgezo...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.