Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eindelijk: PostNL plaatst 7 pakket- en brievenautomaten in Eindhoven

Door Chloë van der Smitte 13 november 2019

Waneer we even geen zin hebben om te winkelen in de binnenstad, is online shoppen ideaal. Maar wanneer je pakket bij de buren ligt en ze niet thuis zijn, levert dat wel eens de nodige frustraties op. Goed nieuws! Daar komt vanaf nu verandering in: PostNL heeft zeven pakket- en brievenautomaten geplaatst in Eindhoven. Benieuwd of er een bij jou in de buurt staat? Lees dan snel verder! 

Bij de zeven pakket- en brievenbusautomaten (PBA’s) kun je nu 24 uur per dag pakketjes ontvangen en versturen. Hoe chill is dat? De automaten vind je hier:

  • Bomansplaats 20
  • Winkelcentrum Woensel 310
  • Tarwelaan 60
  • Heezerweg 303
  • Sint Petrus Canisiuslaan 43
  • Hurkstestraat 44
  • Kastelenplein 175

Voeten in de aarde

De plaatsing van de PBA’s heeft nog aardig wat voeten in de aarde gehad, lezen we bij het ED. In 2018 werd er al een vergunning aangevraagd voor twee proefautomaten aan de Heezerweg en de Hoogstraat. Helaas werd dat verzoek afgewezen omdat er niet kon worden voldaan aan de eisen voor verkeersveiligheid, parkeermogelijkheden en toegankelijkheid.

Te oranje

Daarnaast keurde de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit het ontwerp af, omdat de automaten te oranje waren en daardoor té aanwezig in het straatbeeld. PostNL heeft een ander rustiger ontwerp ingediend, met succes dit keer. De automaten zijn nu te herkennen aan de grijze kleur met oranje accenten.

Tekst loopt door onder de foto

postnl
De (afgekeurde) oranje versie van de pakket- en brievenautomaat van PostNL in Harderwijk © PostNL

Hoe werkt het?

De automaat heeft een brievenbus en pakketkluisjes in verschillende formaten. Je kunt hier vanaf nu 24 uur per dag, zeven dagen per week pakketten versturen en ontvangen zonder tussenpersoon. Het werkt als volgt:

  • Versturen

Wil je een pakketje versturen, maak het dan eerst online klaar voor verzending. Print de verzendlabel uit en plak dit op je pakketje. Vervolgens scan je je pakket bij de automaat, de PBA geeft daarna aan in welk kluisje je het kunt plaatsen.

  • Ontvangen

Ook het ontvangen van een pakket is heel simpel. Als je bij een webshop iets online bestelt, kies je voor de optie ‘Ophalen PostNL-locatie’. De automaat wordt dan automatisch getoond als de optie beschikbaar is bij de webshop. Daarna selecteer je bezorging in pakket- en briefautomaat. Zodra je pakket in de automaat ligt, ontvang je een sms en e-mail met een unieke code. Hiermee kun je je pakketje binnen 72 uur ophalen. Een kind kan de was doen!

Meer informatie over de PBA’s vind je op de site van PostNL. Daar is trouwens nog wel de oranje versie van de automaat te zien.

Lees ook:

Ziekenhuis Eindhoven

Dit is het beste ziekenhuis van Eindhoven volgens de Ziekenhuis Top 100

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, dan zit je hier in Eindhoven gelukkig goed. Maar lie...
Inbrekers

Oh jee: Eindhoven is de minst veilige stad van Brabant

Tijd voor een extra slot op je deur of een stoere waakhond: Eindhoven is volgens de InbraakBarometer...
Eetcafé Spijker

Dit zijn de 7 best betaalbare eetgelegenheden in Eindhoven volgens Tripadvisor

Even krap bij kas? Wij maakten een overzicht van de zeven best betaalbare eetgelegenheden in onze st...

Meer over

Gemeente

adv.