Dit moet je weten over verloren en gevonden voorwerpen in Eindhoven

Door Rachèl Sloven 16 mei 2019

Oh jee, heb je je mobiel in het bushokje laten liggen, ben je je sleutels kwijt of ben je onderweg je handschoenen verloren? Zo ontzettend vervelend als je iets kwijt bent en je op zoek moet naar je persoonlijke bezittingen. Maar waar kun je terecht voor verloren en gevonden voorwerpen in Eindhoven?

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meld het online

Verlorenofgevonden.nl
Bron: Verlorenofgevonden.nl

Ben je iets verloren zijn of heb je iets gevonden? Dan is er een centrale website waar je dit kunt melden. Op de website Verloren of Gevonden maak je een melding van je zoekgeraakte item in de gemeente waar dit is gebeurd. Of je kijkt bij ‘gevonden items‘ en wellicht is er een stadsgenoot die jouw sleutel, fiets of iets anders teruggevonden heeft. Bij het voorwerp staan de adresgegevens van de vindlocatie en je kunt aangeven dat jij de eigenaar bent van dat voorwerp. Door het online formulier in te vullen kun je aanspraak maken.

Je kunt ook al je belangrijke spullen labelen met een sticker van Itemlost. Als iemand deze sticker dan scant, kun je in contact komen met de eerlijke vinder.

Afgeven of terugvragen

Sleutelbos
Foto: Unsplash

Mocht je een bos sleutels hebben gevonden of een ander eigendom van een stadsgenoot? In plaats van het thuis te bewaren kun je het ook op Ilost plaatsen. Da’s een landelijke zoekpagina waar je je gevonden of verloren items kunt invoeren. Werkt supergoed.

Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kwijt?

Verloren gevonden Zoetermeer
Foto: ANP

Paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen zijn eigendom van de Nederlandse Staat. Daarom moet je het verlies of de diefstal ervan meteen melden bij de gemeente Eindhoven (bij de politie melden is niet nodig). Je maakt een afspraak bij het gemeentehuis en dan wordt geregistreerd dat je ‘m verloren bent of dat het document gestolen is. Vanaf dat moment is het document niet meer geldig, ook al mocht je ‘m terugvinden. Je krijgt een nieuw exemplaar en betaalt er ook gewoon voor.

In het openbaar vervoer

Gevonden verloren Zoetermeer
Foto: ANP

Iets laten liggen in de trein? Misschien heb je het geluk dat een medereiziger het vindt en inlevert op het station. Vul in ieder geval eerst een opsporingsformulier invullen. Binnen vijf dagen wordt het gratis voor je bewaard op het station en kun je het met je formulier en een identiteitsbewijs ophalen. Als het langer dan vijf dagen is, wordt het voorwerp naar het centrale depot in Utrecht gebracht. Vanaf dan worden er wel kosten in rekening gebracht voor het bewaren en voor het opsturen naar je thuisadres. Je kunt het daar namelijk niet ophalen.

Gestolen?

Gevonden verloren Zoetermeer
Foto: ANP

Is jouw eigendom gestolen? Dan kun je het beste aangifte doen bij het politiebureau of online.

Lees ook:

Steeds minder aangiftes van fietsendiefstal, ook in Eindhoven

Steeds minder mensen doen aangifte van fietsendiefstal. Vorig jaar werd er in Eindhoven 1.714 keer a...

Zestig fietsendieven betrapt dankzij lokfietsen

Zo groot is de kans op een woninginbraak in Eindhoven

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.