Alle informatie over de huldiging van PSV op 16 april

Door Ankie de Turck 15 april 2018

Maandag 16 april worden onze kampioenen gehuldigd op het Stadhuisplein. Wordt natuurlijk één groot feest, maar er zijn wat praktische zaken die handig zijn om te weten.

De huldiging zelf vindt plaats tussen 19.00 en 20.00 uur. Je kunt het Stadhuisplein al op vanaf 15.00 uur. Wanneer het vol is wordt het plein afgesloten. Let op: dit geldt ook voor het rolstoelvak dat speciaal wordt ingericht. Ben je te laat, dan kun je de huldiging volgen op grote schermen op de Markt en het 18 Septemberplein.

De route van de platte kar

Voorafgaand aan de huldiging maken onze helden zoals gewoonlijk een rit op de platte kar door de stad. Ze beginnen op de Frederiklaan en rijden via de St. Antoniusstraat, Willemstraat, Vonderweg, Mathildelaan, 18 Septemberplein, Vestdijk, Geldropseweg, Bilderdijklaan en de Wal naar het Stadhuisplein. De stoet vertrekt om 17.00 uur vanaf het Philips Stadion.

Wat betekent dat voor de bereikbaarheid?

De wegen aan de huldigingsroute worden flexibel afgesloten als de spelers op de kar langskomen. Zo snel mogelijk daarna gaan de wegen weer open. In verband met de voorbereidingen van de huldiging zal de Wal al vanaf 6.00 uur gesloten zijn. De parkeergarages Mathildelaan en Heuvel zullen tussen 17.00 en 21.00 moeilijk bereikbaar zijn, die op het Stadhuisplein en het Stadskantoor zijn de hele maandag gesloten. Kom dus zoveel mogelijk met de fiets, te voet of het openbaar vervoer. De taxistandplaats op het Begijnenhof vervalt op de huldigingsdag tussen 06.00 en 01.00 uur.

Maar ik moet op het Stadskantoor zijn…

Vanaf 12.00 uur is het Stadskantoor gesloten en wordt het hele gebied rondom het Stadhuisplein afgezet. Het Inwonersplein in het Stadskantoor is maandag tot 11.30 uur bereikbaar voor bezoekers. Dat betekent dat de balies van Publiekszaken na 11.30 uur geen klanten meer ontvangen. Vanaf 12.00 uur is het Stadskantoor gesloten en wordt het hele gebied rondom het Stadhuisplein afgezet. Ook het Klantcontactcentrum (KCC) is op maandag 16 april vanaf 11.30 uur niet meer telefonisch bereikbaar. Klanten die al een afspraak hebben met de gemeente, worden op de hoogte gesteld van de sluiting.

Ik neem mijn eigen drank mee

Om de huldiging gastvrij en veilig te laten verlopen, is er een glas- en blikverbod in de hele binnenstad en langs de route van de platte kar. De horeca zal schenken uit plastic bekers. Verder vraagt de gemeente in verband met de veiligheid om tassen thuis te laten.\

route psv kampioen

Dit is de route van de Platte Kar als PSV gehuldigd wordt

Waar kun je staan als je de Platte Kar met de kampioenen voorbij wil zien trekken? Hoe laat sta je w...

7x goeie smoesjes om je af te melden voor werk na de huldiging van PSV

Twee dagen feest en dan dinsdag weer werken? Er zullen heel wat brakke koppies achter de computer zi...

 

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.