Daarom kun je niet meer met de bus naar het crematorium

Door Arno de Natris 4 december 2017

Oei, je gaat er al niet voor de lol heen en als je er al naar toe moet, dan kun je er niet eens met de bus komen. Al ongeveer een jaar stoppen er geen bussen meer bij het crematorium aan de Anthony Fokkerweg. Waarom niet?

Er was wel één bushalte bij het crematorium. Tot december vorig jaar kon je hier uitstappen en na de dienst weer opstappen om vervolgens over te stappen op een bus naar het centrum. Toen de nieuwe concessie inging is besloten de halte schrappen. Nagenoeg helemaal niemand maakte er gebruik van. Gemiddeld net iets meer dan twee mensen per dag namen de bus naar het crematorium. Te weinig om de halte te behouden.

Pak maar een taxi

Het Ouderen Appèl Eindhoven wilde van de gemeente weten waarom de halte niet meer in gebruik is en had graag gezien dat de bus er weer zou stoppen. Tevergeefs, als je nu met de bus naar een crematie moet, dan moet je ongeveer een kilometer lopen. Uitstappen bij de Truckstop aan De Schakel.

Alternatief? “Voor senioren en mensen met een beperking zijn er ondersteunende alternatieven beschikbaar in de vorm van Taxbus en Witte Raaf”, aldus burgemeester en wethouders. “Daarnaast kunnen bezoekers van het crematorium gebruik maken van andere modaliteiten, waaronder een taxi.”