Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x boetes voor dingen waar je je vást al eens schuldig aan hebt gemaakt in Eindhoven

Door Rachèl Sloven 12 juni 2019

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag fietsen en dat alcohol op straat drinken hartstikke verboden is. Maar al ben je de meest brave burger, wij durven te wedden dat jij je weleens aan één van deze dingen schuldig hebt gemaakt. En de kans is ook vrij groot dat je er gewoon mee weggekomen bent. Good for you en je portemonnee, want dit zijn de boetes die er officieel voor staan.

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Je bent er roodgloeiend bij

Bedenk even wat je allemaal kunt doen voor €65,-. Een avond uit eten met vrienden bij de Vooruitgang, heel vaak naar de Vue of een avond bowlen… Bedenk nu even hoe vaak je al door een rood stoplicht bent gelopen. Je snapt het al: de boete voor lopen door een rood verkeerslicht is €65,-. Beter wacht je dus even tot het groen is.

Haastige spoed…

…kan je €90,- kosten. Want dat is de boete die je mag betalen als je door een rood stoplicht fietst. En geef toe: dat doe je héél erg vaak in Eindhoven. Wat denk je van die stoplichten aan het begin van de Vestdijk?

Rollend naar huis

Misschien is het in het vervolg beter om letterlijk rollend naar huis te gaan na een avondje stappen dan de fiets te pakken, want voor fietsen onder invloed staat een boete van €100,-. Ja mensen, ook als je van het Stratumseind naar huis fietst.

Ondeugdelijke fietsbel

Heb je geen fietsbel? Dan kan dit je €35,- kosten. Heb je wel een fietsbel, maar doet hij het helemaal niet? Ook dat kan je een boete opleveren van €35,-.

Betaal €3,-, bespaar €52,-

Ja, we weten het: je raakt de losse fietslampjes áltijd kwijt. En toch raden we je aan om die paar euro eraan uit te geven. Want word je gesnapt vanwege fietsen zonder licht? Dan ben je €55,- kwijt.

Zwartrijden

‘Ik kon helaas niet inchecken want mijn hond heeft mijn ov-chipkaart opgegeten’, je kunt het proberen natuurlijk, maar de kans is vrij groot dat de Eindhovense conducteur je gewoon een boete voor reizen zonder geldig vervoersbewijs uitschrijft. En dat is ka-ching €90,-.

Even snel een peukie doen

Heeft je hond daadwerkelijk je ov-chipkaart opgegeten en heb je daar zoveel stress van dat je echt even een sigaretje op moet steken op perron 1 net naast de Kiosk? Niet doen (tenzij het binnen de rooklijnen is)! Voor roken op een plek waar het niet mag staat namelijk een boete van €90,-.

BVO’tje

Een BVO’tje: Biertje Voor Onderweg, wie heeft er niet weleens eentje genomen? Maar word je aangehouden onderweg naar de Markt met een aangebroken fles of blik alcohol op de openbare weg, dan krijg je een Boete Voor Onderweg van maar liefst €90,-. Toch zonde…

Orde!

Orde in de kroeg! Beter luister je naar de barman, uitsmijter en toiletjuffrouw en gedraag je je netjes het café, want voor het verstoren van de orde in een uitgaansgelegenheid kan je zomaar een boete van €370,- krijgen.

Lees ook:

Mag dat: Je woning verhuren tijdens de vakantie?

Ga je deze zomer een paar weken op vakantie? Dan wil je misschien wel je woning verhuren aan toerist...
hond los in auto

MAG DAT: autorijden met een hond los naast je in de auto?

Wij Eindhovenaren nemen onze trouwe viervoeters graag mee op pad. Terwijl we de zoveelste hond zagen...
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.