Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x Eindhovense scholen met het predicaat ‘Excellent’

Door Chloë van der Smitte 24 januari 2020

De onderwijsinspectie onthulde maandag 20 januari welke onderwijsinstellingen in Nederland de titel ‘excellente school’ mogen dragen. Het gaat dan om scholen die bovengemiddeld goed onderwijs bieden en zich daarmee onderscheiden. In totaal zijn er 190 excellente onderwijsinstellingen, waarvan 62 nieuwe. Eindhoven telt twee nieuwe scholen, dat maakt dat er nu vier Excellente scholen in onze stad te vinden zijn. Wij zetten ze op een rij.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Eckart college

Feest voor onze leerlingen ! Traktatie voor het behalen van het predicaat excellente scholen.

Posted by Eckartcollege Eindhoven on Tuesday, 21 January 2020

Het Eckart College scoorde op de niveaus vmbo (g) t, havo en vwo een ‘goed’ en mag zich de komende drie jaar ‘Excellent’ noemen. Zo luidde het juryoordeel: “Ondernemendheid, autonomie, zelfreflectie en leren samenwerken zijn de kernwoorden waar de school op inzet. Daarmee creëert de school een concept waarmee de leerling gemotiveerd aan de slag gaat en voorbereid is op de toekomst.” Klinkt veelbelovend, chapeau!

Stedelijk College

stedelijk college
Locatiedirecteur Ingrid van Zuijdam ontvangt het predicaat uit handen van Bart Engbers, Jurylid
Excellente Scholen. Foto: Stedelijk College

Ook het Stedelijk College aan de Henegouwenlaan mag zich de komende drie jaar ‘Excellent’ noemen. Zij krijgen op alle onderwijsniveaus een ‘goed’. De jury was vooral onder de indruk van het feit dat de school de leerlingen op maat wil en kan bedienen. Zij had had zelfs een suggestie voor een nieuwe slogan voor de school: ‘Wat kan hier eigenlijk niet?’. Gefeliciteerd!

Basisschool ’t Palet

t palet
Basisschool ’t Palet. Foto: Google Streetview

Deze basisschool ontving in 2017 al het predicaat ‘Excellente’ school. De jury zei er toen over: “Directie en team zijn gedreven de leerlingen het best mogelijke te bieden en kijken daarbij over de grenzen heen van de eigen groep en de school. De omstandigheden waaronder de school dit kan realiseren, zijn daarbij zeer behulpzaam, maar zonder de gedrevenheid en inventiviteit van directie en team zou het niet gerealiseerd kunnen worden.”

Basisschool De Korenaar

Posted by Basisschool De Korenaar on Thursday, 16 November 2017

Tot slot basisschool De Korenaar, ook zij mogen zich vanaf 2017 ‘Excellent’ noemen. Waarom? Volgens de jury is ‘De Korenaar is een voorbeeld van een school die de pedagogische aandacht voor de leerlingen in een goede balans brengt met de eisen die ze stelt aan de cognitieve prestaties van de leerlingen.’ Aanvullend zei de jury: “De school zoekt met grote deskundigheid de beste mogelijkheden voor iedere leerling in uitdagende programma’s en weet ook de leerlingen met een beperkt leervermogen te leren om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.”

Lees ook:

Op deze data vallen de schoolvakanties in Eindhoven in 2020

De vakantie is nog maar net voorbij, maar we kijken nu al uit naar de volgende vakantie. Op welke da...
staking stadhuisplein

Lerarenstaking: deze Eindhovense scholen gaan twee dagen dicht

Leerkrachten leggen opnieuw het werk neer. Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari, om precies te zijn...
Blokker Eindhoven

Leegverkoop! De Blokker in het centrum gaat binnenkort dicht

De Blokker aan de Demer gaat binnenkort dicht! Na jaren een vertrouwd gezicht te zijn in de hoofdwin...
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.