Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten of terrasje pakken: zo ziet de Eindhovense horeca eruit per 1 juni

Door Carin van der Meij 19 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Eindhovense horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten en naar het café en het terras.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dertig man

Dommelstraat. Foto: Google Streetview

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Terras

Markt Eindhoven

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Eindhovenaren een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Anderhalve meter in de horeca

Kazerne

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Reserveren en controlegesprek

Foto: indebuurt

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Als gasten weggaan

Ketelhuis Eindhoven. Foto: Google Streetview

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

Toilet

Biergarten Vierdaagse terras
Foto: Ketelhuis

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Lees ook:

Zoveel Eindhovense terrassen mogen op 1 juni weer open

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf 1 juni kunnen we eindelijk weer genieten van een hap...
kleinste huis te koop

5 x karakteristieke jaren 30 woningen die net te koop staan op Funda

Krijg jij de kriebels van een megastrak en modern huis? Dan is een jaren 30 woning vast meer jouw di...
Ziekenhuis

Eindhovense ziekenhuizen: zo zagen ze er vroeger uit

We hebben het Catharina Ziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven. We hebbe...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.