Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tim en Sabine van PHOOD Kitchen: ‘De gezondheid van de gasten staat bij ons voorop’

Aangeboden door PHOOD Kitchen 23 mei 2020

Ze waren eind maart helemaal klaar voor de grand opening. Maar na een maand proefdraaien konden Sabine Feron (30) en Tim Elfring (29) de deuren van PHOOD Kitchen in het voormalige ketelhuis op het Campinaterrein alweer sluiten. In het weekend van 7 juni is het tijd voor ronde twee.

“Ergens is het goed geweest”, zegt Sabine. “We werden nu niet alleen gedwongen om bij ons eerste plan te blijven, maar we hadden ineens ook tijd voor nieuwe ideeën. Anders had De Farmbox nooit bestaan. Die bezorgen we thuis of je kunt ‘m komen afhalen. “Elke box is samengesteld met producten van verschillende lokale leveranciers”, vult Tim aan. “Want ook voor veel boeren en telers is een groot deel van de omzet weggevallen. De natuur groeit gewoon door.”

Tekst loopt door onder de foto

PHOOD Kitchen
Sabine en Tim met de poster die door heel Eindhoven hangt Foto: indebuurt

Geluk

PHOOD Kitchen heeft straks plek voor een groot terras waar honderd mensen gemakkelijk volgens de 1,5 meter-regel kunnen plaatsnemen. Dat wordt een gezellig openingsfeestje op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni dus. “We rijden ook onze PHOODtruck weer naar buiten”, zegt Tim. “We zijn ons er heel erg van bewust hoeveel geluk we hebben met deze plek.”

Minimaal contact

Hoe dat in zijn werk gaat straks tijdens en na de opening? Sabine legt het uit: “Je kunt een tijdslot reserveren via onze site. Een van onze hosts wijst je de weg naar je zitplaats. We werken met een QR-code systeem, waarbij je met je smartphone de code scant. vervolgens zie je de kaart, plaats je je bestelling en kun je er ook mee betalen. Wanneer je bestelling klaar is, krijg je een melding en kun je ‘m komen afhalen bij de foodtruck die naast het terras staat. Minimaal contact dus, want we werken met een klein team.”

Tekst loopt door onder de foto

PHOOD Kitchen
Slakwekerij Foto: indebuurt

Bewust

PHOOD Kitchen wordt geen doorsnee restaurant. No-waste is hier niet zomaar een hippe term, maar de basis waarop het hele concept gestoeld is. Sabine: “Tim en ik zijn altijd al heel erg bewust met voeding bezig geweest. Puur en onbewerkt eten, waarbij je kijkt naar wat je lichaam juist goed of helemaal niet kan verdragen. Veel mensen willen dat, maar het viel ons op dat er nog maar weinig restaurants zijn die die gezonde en eerlijke voeding aanbieden.”

Betaalbaar , gezond én aantrekkelijk

“Onbewerkte en biologisch geteelde voeding is meestal duur”, gaat Tim verder. “Wij willen die drempel verlagen zodat goed en gezond eten voor iedereen betaalbaar én aantrekkelijk wordt. Hier geen geitenwollensokken-cultuur met gierst en quinoa, maar een kleine kaart met voor elk wat wils als biologische kip, sappige fungiburgers, smaakvolle Dutch-ramen en salades. Wat wij maken is zo voedend en gevarieerd, dat kun je elke dag eten.”

Tekst loopt door onder de foto

PHOOD Kitchen
Tim en Sabine bij de Shiitake & Eryngii Foto: indebuurt

Aquaponic

In het restaurant loopt een halfopen kelder onder het hele gebouw door. Sabine: “Hier telen we shiitakes en eryngii (koningsoesterzwammen) voor onder andere onze vegan burgers. Binnenkort worden op deze plek ook groenten en kruiden gekweekt, in samenwerking met Stichting Duurzame Kost. Net als in het Veemgebouw maken zij bij ons gebruik van een aquaponic-systeem. Dat is een efficiënte en duurzame manier om groenten en vis te kweken op een klein oppervlak. De planten zuiveren het water en de forellen voeden de planten.”

Tekst loopt door onder de foto

PHOOD Kitchen
Tim en Sabine in de kweekkelder bij de Shiitake & Eryngii Foto: indebuurt

Gezondheid voorop

“We zijn een op planten, kruiden, groenten en kleur geïnspireerde keuken. Door middel van auaponic farming worden onze gewassen verbouwd. Dat past binnen ieder dieet”, gaat Sabine verder. “We knippen het af als we het nodig hebben en de rest laten we staan. Wat we zelf niet kweken komt van lokale kwekers. De gezondheid van de gasten staat bij ons voorop. Elk dieet is anders. Wij houden daar bij het bereiden al rekening mee.”

Tekst loopt door onder de foto

PHOOD Kitchen
PHOOD Kitchen Foto indebuurt

Cadeautje

Sabine: “Campina is voor ons een cadeautje. We waren meteen verliefd op het gebouw en alle dromen en wensen die we hebben op het gebied van duurzaamheid en vergroening kunnen we hier toepassen. Op het terras komt, als het doorgaat, nóg een aquaponic-systeem: een enorme kas en achter het restaurant is een grote ruimte waar congressen of events gehouden kunnen worden.” Tim vult aan: “Bij ons ligt de grens tussen vermaak, voeden en het minimaliseren van ‘overconsumptie en overproductie’ heel dicht bij elkaar.

Buitenbios

“We organiseren zelfs een buitenbioscoop”, zegt Sabine. Lab-1 gaat deze zomer, vanaf de week na de opening elke zondag, maandag en dinsdag films vertonen op het terras. Deze zijn vanwege de maatregelen alleen op reservering te zien.” Tim: “Tijdens de film kunnen gasten gezonde snacks als huisgemaakte, biologische limonade en popcorn zonder suikers bestellen. Ja, we voeren ons concept in alles door. Als je iets doet moet je het goed doen.”

Wil jij naar de opening op 5, 6 of 7 juni of wil je daarna komen eten? Reserveer dan hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door PHOOD Kitchen. Meer over PHOOD Kitchen ontdekken?

PHOOD Kitchen restaurants en horeca

Geopend17:00 - 22:00

Kanaaldijk Zuid 1e, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.