Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

SUGO: Pizza zoals je nog nooit hebt gegeten!

Aangeboden door SUGO Pizza al Taglio 13 februari 2019

Voor de allerlekkerste Romaanse pizza’s al taglio hoef je niet naar Rome. Je eet ze gewoon in Eindhoven. Ja echt! Bij Sugo op de Nieuwstraat. En die zijn niet gewoon lekker, maar deze zijn echt heel…. nou ja, ga zelf maar proeven!

Huh, een pizza al taglio? Dat is een vierkante pizzaslice. Die worden niet in stukken gesneden, maar die knippen ze met een speciale pizzaschaar. In Rome is dit een populaire streetfood. En hier vanaf nu ook. We zullen uitleggen waarom. Alles is namelijk anders aan een pizzaslice van Sugo en béter ook.

Tekst loopt door onder de foto

Sugo Eindhoven
SUGO Eindhoven Foto: Mies Media

Langzame koolhydraten

Om onderaan te beginnen: de bodem. Die maken ze bij Sugo elke dag zelf. Het luchtige deeg rijst tot wel 72 uur en is gemaakt van Italiaanse harde tarwe en speltmeel. Er wordt geen suiker en vet aan toegevoegd. Alleen een klein beetje zout, gist en water. Door dat het deeg veel eiwit bevat, zitten er minder (snelle) koolhydraten. Je wordt er niet dik van dus, omdat de bodem qua voedingsstoffen lijkt op een bruine boterham met kaas. Het resultaat: een heerlijk zachte, luchtige bodem, waar je héél veel van kunt eten.

Tekst loopt door onder de foto

Sugo Eindhoven
SUGO Eindhoven Foto: Anne Kruit

Twintig verschillende smaken

Elke dag worden bij Sugo grote vierkante pizzabodems belegd met verse biologische producten uit Italië. Er liggen steeds ongeveer twintig verschillende smaken in de koelvitrine, met vlees, vis, vegetarische en veganistische toppings. Die smaken rouleren. Het kan zijn dat er ineens eentje weg is, maar daar komt dan weer een andere hele lekkere voor in de plaats.

Tekst loopt door onder de foto

Sugo Eindhoven
SUGO Eindhoven Foto: Mies Media

Eten zonder schuldgevoel

Volgens Sugo eigenaar Herman Hell zijn de Sugo pizza’s superieur vergeleken met andere pizza’ss. Herman: “Ze smaken veel puurder en dus lekkerder, maar je kunt ze eten zonder dat je een schuldgevoel krijgt. Echt waar, al onze medewerkers en we hebben nog drie zaken, die mogen zoveel pizza eten als ze willen. Er is er nog nooit eentje een kilo aangekomen! Misschien van de pizza met Nutella dan, maar die is eigenlijk voor kinderen.”

Tekst loopt door onder de foto

Sugo Eindhoven
SUGO Eindhoven Foto: Do Nossent

Smaken combineren

Eén Sugo slice is een rechthoek ter grootte van een kleine tablet. Herman: “Wanneer mensen ’s avonds komen, dan eten ze vaak twee a drie slices en voor de lunch kiest men er meestal een á twee. De verschillende smaken zijn dus goed te combineren. Een aanrader, want ze zijn allemaal heel bijzonder.”

Geen fake kaas

“Wat ook speciaal is”, gaat Herman verder, “een groot deel van ons assortiment is vegetarisch en veganistisch.  En nee, geen fake-vegan kaas ter vervanging, maar gewoon géén kaas. De bodem is zo lekker van zichzelf dat hij geen kaas of vet nodig heeft. Dan proef je dus de pure smaak van de verse ingrediënten en de luchtige bodem.” Goed nieuws voor veganisten en mensen met een lactose intolerantie!

Tekst loopt door onder de foto

Sugo Eindhoven
SUGO Eindhoven Foto: Do Nossent

Guilty pleasure

Hou daarna nog wel wat ruimte over voor het nagerecht, want de Italiaanse desserts hier zijn niet-normaal-zo-lekker. De Canolli, een klassieke tiramisu en de panacotta worden elke dag vers gemaakt. Herman: “Oké, die zijn wat minder gezond misschien, maar voor een guilty pleasure mag je best een plekje reserveren.”

Tekst loopt door onder de foto

Sugo Eindhoven
SUGO Eindhoven Foto: Mies Media

Salades en Italiaanse dranken

Naast de toetjes zijn ook de verse salades, de wijnen, de bieren, de meeste frisdranken en het water echt Italiaans, wat de totaalbeleving extra bijzonder maakt. Bovendien kun je bij Sugo je slice ongebakken mee naar huis nemen. Herman: “Vier minuten in de oven en dan is ‘ie klaar. En omdat het zo snel gaat kunnen grote groepen hier tegelijk pizza eten.””

Reserveren

Bij Sugo kun je reserveren voor groepen en zakenlunches. Daarnaast staan ze altijd open voor jouw event-initiatieven. Bel ze gerust: 040 843 1999


Meer over SUGO Pizza al Taglio ontdekken?

SUGO Pizza al Taglio italiaanse restaurants

Gesloten11:30 - 22:00

Nieuwstraat 20, Eindhoven

Bekijk meer:italiaanse restaurants

adv.