Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stefan van de Orchidee: ‘Ons eten is zo lekker, daar zijn geen trucs voor nodig’

Aangeboden door Chinees restaurant de Orchidee 18 mei 2019

Staat er Aziatisch bij jou op het menu vanavond? Ga dan naar restaurant Orchidee! Dat is niet alleen megalekker, maar ook nog eens supergezond. Hoe dat zo? Nou, alles wordt pas gemaakt als je het bestelt. Hier geen potjes en blikjes. Smaakversterkers? Die komen hier de keuken niet in! Wow!

Veel Aziatische restaurants halen kunstgrepen uit om de smaak van hun gerechten op te leuken. “Daardoor wordt eten vaak superzout”, legt eigenaar Stefan Zoran uit. “Dan proef je de pure ingrediënten niet meer. Bij ons wel. Bestel je broccoli en wortel, dan proef je dat ook en vlees smaakt bij ons… naar vlees. Dat bereiden we trouwens á la minute, net als de vis. Dus het is altijd mals en knapperig als je het op je bord krijgt. Ons eten is van zichzelf al lekker, daar zijn geen trucs voor nodig.”

From scratch

Stefan kan het niet vaak genoeg benadrukken: “Restaurant de Orchidee is absoluut geen gewone Chinees”, zegt hij. “Wij serveren kwalitatieve en bijzondere gerechten, maar allemaal from scratch. Geen halffabricaten, geen kant-en-klare sauzen en al helemaal geen voorgemaakte bakken met nasi en bami. Onze koks beginnen pas met koken op het moment dat het briefje in de keuken hangt.”

Tekst loopt door onder de foto

Restaurant De Orchidee
Foto: Restaurant De Orchidee

Lekkerder

Alle gerechten op de kaart zijn geïnspireerd op de keuken waar Chef Li vandaan komt: de provincie Shangdong. “Toch kun je hier ook Babi Pangang en Foejong Hai bestellen”, zegt Stefan. “Bij ons smaken die alleen veel lekkerder dan ergens anders, omdat je de pure smaken van de ingrediënten proeft.”

Jij bepaalt

Wat ook fijn is: bij restaurant De Orchidee kun je precies aangeven hóe je je gerecht wil hebben. Pikant of minder pikant, zonder zout of lactosevrij. Heb je een allergie? Geef het door en ze houden er rekening mee. Handig weetje: bijna alle gerechten zijn glutenvrij. Hier kan dus echt iederéén eten!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Chinees restaurant de Orchidee. Meer over Chinees restaurant de Orchidee ontdekken?

Chinees restaurant de Orchidee restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 21:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

De Stoutheuvel 14, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.