Steeds meer coffeebars, lunchrooms en afhaal- en bezorgrestaurants in Eindhoven

Door Arno de Natris 10 januari 2018

Het is je vast ook al opgevallen. Er zijn steeds meer koffiezaken, lunchrooms en restaurants waar je alleen kunt afhalen of laten bezorgen. Dat is een landelijke trend en ook Eindhoven doet vrolijk mee. Het aantal zaken is de laatste jaren flink toegenomen.

Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker Datlinq op verzoek van LocalFocus heeft verstrekt en dat blijkt ook wel als je gewoon even rondkijkt in de stad. De koffiezaken lijken wel als paddenstoelen uit de grond te schieten en bijvoorbeeld ook de pizzabezorgrestaurants openen steeds meer zaken.

De koffiebarren? Die kennen we zo ondertussen allemaal wel. Indebuurt maakte vorig jaar nog een inventarisatie en die was eigenlijk al achterhaald voordat ie gepubliceerd werd. Het aantal koffiezaken is in zes zelfs bijna verdrievoudigd, van ‘slechts’ vijf zaken in 2012 tot 13 vorig jaar.

Afhalen en bezorgen

Het aantal restaurants dat zich alleen bezig houdt met afhaal- en bezorgmaaltijden is in Eindhoven gestegen van 21 naar 38. Het gaat hier om tenten waar niet of nauwelijks ruimte is om te zitten. Zij koken dus alleen afhaal- en bezorgmaaltijden. Dit kan variëren van grote ketens als Domino’s en New York Pizza tot de afhaalchinees om de hoek.

Ook het aantal lunchrooms is enorm gestegen. Hadden we er in 2012 nog 18. Vorig jaar waren dat er al 49. We bedoelen hier een plek waar je kan lunchen, gebak en niet-alcoholische dranken kan nuttigen, maar waar geen diner geserveerd wordt.

Brak? Bij deze restaurants kun je voor een klein prijsje eten laten bezorgen

Zit je blut en brak op de bank? Hebben onze anti-katertips niet geholpen? En heb je geen zin om vand...

Daarom wordt 2018 awesome voor Eindhoven(aren)

2018 is los! En daar zijn we in Einhoven keiblij mee. Waarom? Omdat dit een steengoed jaar gaat word...
Koffiehuisje

Nieuw: Het Koffiehuisje is nu écht geopend!

Begin dit jaar werd al bekend dat het Koffiehuisje ons weer zou gaan verwennen met de lekkerste koff...

adv.