Vet! Het is Nationale Krokettendag

Door Ankie de Turck 9 oktober 2017

In Nederland eten we met z’n allen maar liefst 300 miljoen kroketten per jaar. Dat komt neer op 25 stuks per persoon. Bekend culinair journalist Johannes van Dam zat waarschijnlijk ver boven het gemiddelde, want hij was groot fan van de kroket. Zo groot dat zijn geboortedag na zijn overlijden werd omgedoopt tot Nationale Krokettendag. Perfect excuus om er één of twee naar binnen te schuiven.

Van Eindhovense makelij

Wist je dat er in Eindhoven veel kroketten handgemaakt worden? Zo hebben we Guilty Pleasures (ja, dat is echt een friettent) die hun 4-kazen- , garnalen-, goulash-, en draadjesvleeskroketten zelf draaien, en de splinternieuwe Fritesclub die de huisgemaakte boerenkroketten vult met vlees van de streekboerderij.

Bio frietbakker RPEL verdient ook een speciale vermelding met hun lekkere kroket van oude kaas. En tenslotte mag good old Marks zeker niet ontbreken met hun kroketje dat volgens geheim familierecept wordt bereid.

Wat vind jij?

In ieder geval: zoveel smaken, zoveel keus. Waar kun je volgens jou de beste kroketten van Eindhoven eten? Laat je dat even weten in de reacties? Wij zijn benieuwd!