Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ling van Restaurant Fling maakt het personeel van het Catharina ziekenhuis blij

Aangeboden door Restaurant Fling 19 maart 2020
Wat moet je doen als je restaurant voor onbepaalde tijd dicht gaat? Het is de vraag die momenteel helaas voor alle horecaondernemers in Nederland geldt. Ling Zhang, eigenaresse van Restaurant Fling aan de Dommelstraat, besloot om in ieder geval niet bij de pakken te gaan neerzitten en had een briljant idee.

“Het is niet anders”, zegt Ling over de sluiting van haar restaurant. “Geen idee of we over drie weken weer open mogen. Misschien duurt het allemaal veel langer dan we denken. In de tussentijd houden wij ons bezig met het verbeteren van onze menukaart. Dít is het uitgelezen moment om eens nieuwe gerechten te bedenken. Dan kunnen we onze gasten hopelijk weer snel ontvangen en verwennen.”

Tekst loopt door onder de foto 

Restaurant Fling
Foto: Restaurant Fling

Mensen blij maken

Tót die tijd gaat Ling een hele andere groep mensen verwennen. “Ik heb een brief geschreven naar het Catharina ziekenhuis waarin ik heb aangeboden om de komende tijd twee keer per week gratis vijftig sushiboxen af te geven, voor de artsen en het verplegend personeel. Iedereen is gek op sushi, dus volgens mij maak ik die mensen daar heel blij mee. Ze verdienen het.”

Zelf in de keuken

En blij waren ze zeker met dit genereuze aanbod. Ling: “Ik kreeg gisteren een bericht dat ze graag van mijn aanbod gebruikmaken. Ze kijken even over welke afdelingen de boxen verdeeld gaan worden en dan kan het wat mij betreft beginnen.” De kok van Fling zit momenteel thuis, net als de rest van haar personeel. Daarom gaat Ling zelf de keuken in. “Dat vind ik superleuk om te doen. Tja, ik heb nu natuurlijk geen inkomsten, maar die paar sushiboxen kunnen er echt wel vanaf hoor.”
Tekst loopt door onder het Facebookbericht

Draaglijker

“In China is het heel normaal dat mensen elkaar helpen in tijden van crisis”, zegt Ling. Ik vind het daarom niet meer dan normaal dat ik dit doe. Ik zie het een beetje als mijn plicht eigenlijk. Die mensen riskeren hun leven voor ons, als ik het werk op deze manier wat draaglijker kan maken voor hen dan doe ik dat met alle liefde en plezier.”

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Restaurant Fling. Meer over Restaurant Fling ontdekken?

Restaurant Fling restaurants en horeca

Dommelstraat 9, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.