Idris van Cizz Bizz: ‘Ik word heel blij van onze lamskoteletten’

Aangeboden door Restaurant Cizz Bizz 7 maart 2019

Als je dacht dat restaurant Cizz Bizz op de Kruisstraat een veredelde shoarmatent is, think again. Absoluut niet. Bij dit Turkse restaurant komt absoluut niks kant-en-klaars over de drempel. Bedrijfsleider Idris Demirci: “Daarom eet je bij ons het lekkerste vlees van Eindhoven. Kom maar proeven!”

Heel Eindhoven rijdt inmiddels graag een stukje om voor de lekkerste döner van Eindhoven: de Ankara Yaprak. Weet je nog? Dat is die döner, gemaakt van Black Angus rund, die ze iedere dag zelf marineren en samenpersen tot een rol. Superlekker! Dit is wel andere koek dan de shoarmaschotels die we verorberen na een avondje doorzakken. Maar wist je dat je voor de lekkerste grillgerechten ook naar Cizz Bizz moet gaan?

Zorgvuldig gekozen ingrediënten

Want die malse biefstuk, de kruidige köftes en de mégalekkere shaslicks van Cizz Bizz, worden ook door hen zelf gemarineerd, gekruid en op houtskool gegrild. “Niks komt bewerkt of ingevroren bij ons binnen”, zegt Idris trots. “Wij hebben echt alleen maar hoogstaand kwaliteitsvlees en we vinden het belangrijk dat onze gasten dat proeven. Sausjes zijn hier niet nodig. De pure smaak van het vlees zegt genoeg. We kiezen onze kruiden zorgvuldig uit. Bewerkt vlees dat in de fabriek wordt gemarineerd en vervolgens wordt ingevroren doet afbreuk aan de smaak. Dat is eeuwig zonde.”

Tekst loopt door onder de foto

Cizz Bizz
Foto: Cizz Bizz

Mediterrane sfeer

Cizz Bizz  heeft Turkse eigenaars, maar de sfeer in het restaurant is meer Spaans of Marokkaans dan Turks. Idris: “Daar is over nagedacht, omdat we willen dat iedereen hier komt eten. Het werkt. We hebben naast Turken ook Nederlandse en Marokkaanse gasten en expats, van over de hele wereld. Al ons vlees is halal, zodat iedereen het kan proeven. Wat ik zelf het lekkerst vind? De Adana, dat is de pittige lamsspies. Ook word ik heel blij van onze lamskoteletten en natuurlijk van de Yaprak Döner.”

Tekst loopt door onder de foto

Cizz Bizz
Foto: Cizz Bizz

Ook vegetarische gerechten

Dat Cizz Bizz echt niet zomaar een shoarmatent is bewijzen ze door het grote assortiment. Naast de Turkse specialiteiten kun je hier ook ossenhaas, entrecote of rib eye bestellen, ook gegrild  op houtskool. Idris: “Oké, we zijn trots op ons vlees, maar we hebben veel meer dan dat. Voor vegetariërs maakt onze kok op verzoek iets lekkers en we hebben sowieso hele lekkere groentegerechten, voorgerechten en soepen.” Binnenkort kun je bij Cizz Bizz ook ontbijten en lunchen! Maar daarover vertellen we je snel meer.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Restaurant Cizz Bizz. Meer over Restaurant Cizz Bizz ontdekken?

Restaurant Cizz Bizz restaurants en horeca

Nu gesloten16:00 - 23:00

Kruisstraat 47, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

CIZZ BIZZ

Echt waar: bij restaurant Cizz Bizz serveren ze döner van Black Angus beef!

Heb je superveel zin in een döner, maar wil je eigenlijk iets lekkerders dan wat je gemiddeld in de ...

adv.