Hier wil je heen met kerst!

Aangeboden door Kazerne 20 december 2018
Kerst, de tijd van de onvermijdelijke kerstdiners. Gezellig, maar wil je wel een keer wat ánders dan alleen maar op een stoel zitten en eten en drinken? Dan moet je naar de Kazerne! Daar zit je met je tafel midden in een designexpositie. Heel tof en tussen de gangen door neem je gewoon je wijntje mee als je de werken van dichterbij wilt bekijken. 

Je hebt vast wel eens dat mooie oude pand op de hoek van de Paradijslaan en de Grote Berg gezien. Het was ooit een marechausseekazerne en daarna werden er brandweer- en vuilniswagens  onderhouden. Sinds een paar jaar zit hier de Kazerne! Een restaurant met een enorme expositieruimte en binnenkort kun je er zelfs slapen, want ze zijn er ook een hotel aan het bouwen. Neem er gerust eens een kijkje. Met kerst bijvoorbeeld. Want je kunt er echt heel lekker eten! Leuk detail: tijdens het diner kun je rondlopen met je drankje. Je kunt zelfs gaan liggen en de expositie van onderaf bekijken!

(Tekst loopt door onder de foto)

Kazerne Eindhoven
Meadow door Studio Drift. Foto door Ruud Balk

Bijzondere exposite

Op dit moment en ook tijdens kerst dus, is de expositie Ongoing Dialogue – new design by old friends te zien met werk van meer dan 40 verschillende ontwerpers, rondom thema’s als vergankelijkheid (Studio Drift), imperfectie (Xavier Wong) en de rol van technologie in het dagelijks leven (Lidewij Edelkoort & Kiki van Eijk). Je kunt er onder andere hele bijzondere lampen en designmeubels bekijken. Kijk hier als je meer wilt weten over deze expositie.

(Tekst loopt door onder de foto)
Kazerne Eindhoven
Met hoender gevulde ravioli met kreeft en duxelles. Foto: Jella Lena van Eck

Wat eten we met kerst?

‘Maar wat staat er op het menu?’ horen we je denken. De Kazerne heeft naast de vaste kaart ook een een speciaal kerstmenu samengesteld. Daar krijg je zeker honger van!
  • Voorgerecht: Tartaar van zeebaars met gamba, bisque, zeevenkel
  • Tussengerecht: Met hoender gevulde ravioli, kreeft, duxelles
  • Hoofdgerecht: Hertenhaas, herten bitterbal, aardappelpuree, cavolo nero, appel
  • Nagerecht: Chocolade cake, mousse van gezouten karamel, pinda ijs
Wil je meer informatie over de feestdagen bij de Kazerne? Kijk dan hier.

En wil je sowieso meer weten over het restaurant en ben je ook wel benieuwd naar wie er in de keuken staat? Dan kun je onder deze link alles dáárover vinden!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kazerne. Meer over Kazerne ontdekken?

Kazerne restaurants en horeca

Nu open12:00 - 00:00

Paradijslaan 2-8, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.