Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Harm is eigenaar van acht Domino’s Pizza’s: ‘Ik slaap waarschijnlijk structureel te weinig’

Aangeboden door Domino’s Pizza Woenselse Markt 22 november 2019

Op zijn 16e begon Harm van der Westen (29) als pizzabezorger bij Domino’s Pizza Gestel. “Ik moest meer gaan werken om mijn huur te kunnen betalen. Eigenlijk heb ik toen uit noodzaak promotie gemaakt.” Dat bleek geen straf. Harm is inmiddels eigenaar van acht Domino’s zaken, waarvan vijf in Eindhoven.

Toen Harm stopte met school, had hij opeens zeeën van tijd om op zijn brommer heel Eindhoven van Pizza’s te voorzien. Omdat hij er toch altijd was, opende en sloot hij de zaak ook maar meteen met de toenmalige manager. Het was best logisch dat, toen de manager een jaar later vertrok, Harm degene was die het stokje mocht overnemen.

Eigen toko

In 2014 werd Harm franchisenemer van zijn eerste zaak in Geldrop. “Dat was even slikken, want ik was echt gericht op Eindhoven na die acht jaar’, zegt Harm. “Toch was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik was inmiddels manager en had een aantal nieuwe zaken door heel Nederland mee opgestart. Het werd tijd dat ik mijn eigen toko ging runnen.” Dat beviel zo goed dat in 2016 Domino’s Someren volgde. Een jaar later kwam daar Nuenen bij.

Tekst loopt door onder de foto

‘Ik miste Eindhoven’

“Toen viel ik in een gat”, zegt Harm. “Dat klinkt misschien gek omdat het runnen van drie zaken veel werk is, maar ik miste Eindhoven. Een grote stad is echt anders dan een dorp, hoeveel ik ook van die drie andere plaatsen ben gaan houden. Toen ik twee jaar later werd gevraagd of ik alle vijf Eindhovense Domino’s wilde overnemen, zei ik dus ‘ja’.” Inmiddels staat Harm niet meer dagelijks op de vloer. Harm: “Gelukkig heb ik overal goede managers staan, dus ik heb het vertrouwen dat het loopt.”

Gedrevenheid en passie

Die managers zijn net als Harm vaak op jonge leeftijd begonnen als bezorger of pizzamaker. Harm: “Zij worden later misschien ook franchisenemer. Dat is het leuke van een bedrijf als Domino’s. Bij veel bedrijven zijn de eigenaars investeerders met een zak geld. Hier niet. De gedrevenheid en passie voor het bedrijf is daarom groot bij ons en dat is best bijzonder voor zo’n grote keten.”

Tekst loopt door onder de foto

Open sfeer

“Ik vind het belangrijk dat ik als baas gemakkelijk benaderbaar ben en dat mensen mij altijd kunnen bereiken”, gaat Harm verder. “Ik stel me informeel op en dat werkt. Nu zeggen mensen het meteen als ze ergens mee zitten. Er hoeft niks te worden opgekropt. Dat zorgt voor een fijne, open sfeer. Ik vertrouw hen en zij mij. We verkopen een supermooi, vers product, we leveren goede en snelle service én we kunnen daar ook nog eens gezellig en blij personeel aan toevoegen. Mooi toch?”

Nog meer zaken openen

Met Domino’s Gestel, Tongelre, Stratum, Woensel Noord, Woensel Zuid en de drie zaken buíten de stad, is het voor Harm nog niet gedaan. “We willen zeker nog meer winkels openen in Eindhoven, de voorbereidingen zijn in volle gang en we hopen snel met de eerste aankondigingen te komen.”

Tekst loopt door onder de foto

Gezonde verslaving

Harm is dol op zijn werk: “Het is een gezonde verslaving. Oké ik slaap misschien structureel te weinig, maar ik haal er veel voldoening uit. Voor mij is de cirkel eigenlijk al rond. Ik ben weer waar ik begonnen ben. Ik ben blij dat ik banen kan creëren voor de stad en dat ik mensen de kans kan geven zich te ontwikkelen. Ik zie toekomst in mensen. Geweldig om die gedrevenheid binnen Domino’s te zien. Voor het bedrijf van iemand anders, hé! Dat moet je niet vergeten.”

Lees ook:

Aanwijsplaten Eindhoven

Mysterie opgelost: daarom zijn deze ‘aanwijsplaten’ zo belangrijk voor hulpdiensten

Het valt niet op, maar als je de bordjes eenmaal spot, zie je ze overal. Voornamelijk op muren en pa...
domino's pizza

Nooit meer in het donker fietsen: Domino’s bezorgt naast pizza’s nu ook licht in Eindhoven

Hoe fijn is het om in de donkerste tijd van het jaar, met korte dagen én slecht weer, wat meer licht...
pim hoff

Leuk volgens local Pim: ‘Eindhoven is bij uitstek een stad om te voet te verkennen’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...

Meer over Domino’s Pizza Woenselse Markt ontdekken?

Domino’s Pizza Woenselse Markt italiaanse restaurants

Geopend11:00 - 23:00

Woenselse Markt 1, Eindhoven

Bekijk meer:italiaanse restaurants

adv.