Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws! Drie restaurants in Eindhoven behouden hun Michelinster

Door Chloë van der Smitte 13 januari 2020

Het is een spannende dag voor horecaondernemers door heel Nederland: in het DeLaMar Theater zijn de Michelinsterren uitgedeeld. Eindhovenaren mogen een feestje vieren, want maar liefst drie restaurants behoren tot de crème de la crème met een heuse Michelinster die zij mogen behouden.

Anonieme inspecteurs bezoeken elk jaar restaurants in Nederland om te beoordelen of zij een Michelinster verdienen. De deskundigen letten hierbij vooral op smaak, de presentatie en prijs/kwaliteitsverhouding. Heb je een ster of zelfs meerdere in de pocket? Dan behoor je tot de beste restaurants van Nederland.

Goed nieuws voor drie Eindhovense restaurants

In dit overzicht belanden is niet zomaar iets en voor horecaondernemers een echte droom. Voor restaurant Wiesen, Zarzo en De Karpendonkse Hoeve was het een spannende dag, maar gelukkig met een mooie afloop: zij behouden allemaal hun Michelinster. Er zijn dit jaar geen nieuwkomers bijgekomen in onze stad. Daarmee telt Eindhoven nog steeds drie sterrenrestaurants met ieder één Michelinster. Chapeau!

Acht nieuwkomers, zes restaurants verliezen ster(ren)

Nog even alle headlines op een rij: acht nieuwkomers in heel Nederland mochten een ster in ontvangst nemen. Zes restaurants kregen slecht nieuws te horen en verloren hun ster(ren). Voorafgaand aan deze uitreiking telde ons land achttien tweesterrenrestaurants en twee zaken met drie Michelinsterren. Dit aantal blijft gelijk, in totaal zijn er nu 111 sterrenrestaurants in Nederland. Bekijk hier meer details.

Lees ook:

Radio Royaal

Eindhoven is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Een nieuwe koffiezaak bij Strijp-S, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan je all...
Piazza Eindhoven

Toen in Eindhoven: genieten van oude foto’s van het Piazzaplein

Dit bekende winkelcentrum heet al een tijdje gewoon Piazza Center. Hier kun je - onder de overkappin...
Werkzaamheden aan de Vestdijk

Mysterie opgelost: daarom duurt het zo lang voordat de Vestdijk klaar is

We wachten er al 1,5 jaar op en het zal nog wel even duren: de vernieuwde Vestdijk. Het is nog steed...

adv.