We gingen eten bij Yellow Monkey, onderaan De Regent

Door Arno de Natris 25 november 2017

Hé, een nieuwe lunchroom onderaan die hoge toren tussen de bieb en de Willemstraat. Tijd om eens te lunchen bij Yellow Monkey. We doen een hapje in de vrolijke zaak.

We laten ons verrassen door eigenaar Jorgen van den Elzen. Hij startte hier een lunchroom waar je broodjes kunt eten of ook afhalen. Jorgen komt uit Limburg, maar snapt dat je juist hier een horecazaak moet starten. “Eindhoven is modern, anders dan bijvoorbeeld Den Bosch.” Modern, met veel geel en natuurlijk een aantal apen in de zaak, een Eindhovense foto aan de muur en met uitzicht op de levendige Willemstraat. Zo is Yellow Monkey.

Jorgen serveert voor ons sandwiches kip met pestomayonaise en hummus met gegrilde groentes.

De sneetjes zijn van desembrood. “Ze lijken klein, maar ik heb ervoor gezorgd dat ze goed vullen en dat er geen snelle suikers in zitten. Je krijgt niet meteen een enorm energieshot. Het vult voor een paar uur.” En inderdaad, we zitten niet metéén vol. Een uurtje erna weten we echter nog wel dat we goed gegeten hebben, hoewel het bord dus niet overladen was.

Fruitige koffie

Bij de sandwiches nemen we een catusvijgenthee en een koffie. Jorgen is eigenlijk vooral koffieliefhebber. “Daar kan ik uren over praten.” Bij Yellow Monkey krijg je koffie van microbranderij Blommers. “Die bonen zijn niet kapot gebrand. Een koffieboon is een vrucht en met deze koffie proef je dat fruitige nog.”

Yellow Monkey is er voor je (take away) lunch of ontbijt, of gewoon voor een koffie of een pilsje. Bij grote evenementen is de zaak ook ’s avonds open. En natuurlijk is er wifi, als je even buiten kantoor wil werken.

Yellow Monkey koffiebars

nu gesloten08:00 - 18:00

Regent 4

Bekijk meer: koffiebars

 

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie