We gingen eten bij MR.CHANG dat onlangs is uitgeroepen tot beste restaurant van Brabant

Aangeboden door MR.CHANG 9 januari 2019

Vorig jaar werd restaurant MR. CHANG door IENS uitgeroepen tot beste restaurant van Brabant en derde van heel Nederland. Dat is niet niks. We zijn al een keer gaan kijken en riepen toen dat we terug zouden komen om te proeven. Die belofte is bij deze ingelost.

Het is gezellig druk in het restaurant, ondanks het feit dat het nog relatief vroeg is. Populair plekkie dus. We mogen zelf een tafeltje uitzoeken. We kiezen er een in de hoek met een panoramisch uitzicht op het hele restaurant. Altijd fijn om ongegeneerd alles in de gaten te houden. Eenmaal geïnstalleerd kijken we  rond. Het interieur doet warm aan en er klinkt een fijn muziekje op de achtergrond. We zitten hier goed. Een drankje dan maar? Er is meer dan voldoende om uit te kiezen: Aziatische biertjes, cider, veel soorten thee, wijn en natuurlijk fris. Het is een feestje om hier te zijn, dus het wordt witte wijn.

Tekst loopt door onder foto

MR.CHANG
Lamskoteletjes

Aziatische tapas

Een lieve dame komt ons uitleggen hoe het concept in elkaar steekt, want het is niet een standaard Chinees restaurant. Je kunt hier namelijk Aziatische tapas bestellen. Per gang vier gerechten per tafel. Klinkt goed, kom maar op met die menukaart! We zien drie ‘thema’s ‘: Groen en vegetarisch, Uit de zee en Van het Land. Voor wie het liever bij het vertrouwde houdt staan er ook classics als Foe Yong Hai, Kou Lou Youk en Babi Pangang op het menu.

Help!

Het is moeilijk kiezen. Aangezien er 33 gerechten op de kaart staan, is alles proeven geen optie helaas. De hulptroepen worden erbij gehaald, wat moeten we volgens de kenners in de bediening sowieso proberen? “De huisgemaakte loempia’s, canton fish, lamskoteletjes en pekingeend-pannenkoekjes mogen we niet overslaan”, luidt het advies. Prima, dan beginnen we daarmee.

Tekst loopt door onder de foto

MR.CHANG
Pekingeend pannenkoekjes

Een speciale vermelding voor de Pekingeend, want dat blijkt onze favoriet. Het gerechtje wordt geserveerd in een stoommandje. De losse pannenkoekjes kun je zelf vullen met de knapperige eend, verschillende groenten en saus. Een soort burrito, maar dan op z’n Chinees. Na één hap snappen we wel waarom dit de topper is.

Waggelende (Peking)eenden

Hoeveel rondes we uiteindelijk hebben gehad durven we eigenlijk niet te zeggen. Laten we het op ‘veel’ houden. Crispy dumplings, beef Tataki, shrimp triangle, Japanse zalm, crackling pork, een searoll én een pokébowl zijn – onder andere – naar binnen gegaan. De tijd tussen de gangen is precies goed. Je hoeft niet lang te wachten en het komt ook niet te snel achter elkaar. Hoe het smaakt? Daar kunnen we kort over zijn: heerlijk! Een toetje past echt niet meer, maar een kopje Chinese thee wel. Uiteindelijk waggelen we als (Peking)eendjes naar buiten. Even een extra rondje lopen om dit te laten bezinken. En snel terug om de rest van het menu te testen.

Voor een vaste prijs van €25,60 per persoon kun je van maandag tot en met donderdag ongelimiteerd eten. Op vrijdag, zaterdag, zondag en tijdens feestdagen betaal je €27,60 per persoon.

Beef Tataki. Foto: indebuurt
Crispy Shrimp. Foto: indebuurt
Canton Fish. Foto: indebuurt
Pokébowl. Foto: indebuurt
Shrimp triangle Foto: indebuurt

 

MR.CHANG restaurants en horeca

Nu gesloten16:00 - 22:00

Den Hof 150, , Waalre

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.