Echt waar: bij restaurant Cizz Bizz serveren ze döner van Black Angus beef!

Aangeboden door Restaurant Cizz Bizz 29 november 2018

Heb je superveel zin in een döner, maar wil je eigenlijk iets lekkerders dan wat je gemiddeld in de shoarmazaken haalt? It’s your lucky day. Bestel een Ankara Yaprak döner bij restaurant Cizz Bizz op de kruisstraat en je wil echt nooit meer iets anders. Dit is biefstuk aan een spies!

Je voelt je meteen thuis bij Cizz Bizz. Het interieur is kleurrijk en stijlvol en er staan óveral planten en bloemen. Achterin voor het raam hangen rijpe citroenen aan boompjes en op de banken tegen de wand liggen gekleurde kussentjes. Het is alsof je in Turkije bent. Met een shoarmatent heeft dit weinig te maken. “Helemaal niks”, zegt bedrijfsleider Idris Demirci. “Wij zijn een restaurant. Dat wat er bij ons aan de spies hangt hebben wij helemaal zelf samengesteld, met de allerbeste Black Angus beef die er bestaat. Elke dag marineren we een nieuwe rol. Dit bestaat volgens mij nergens anders ter wereld.

(Tekst loopt door onder de foto)

CIZZ BIZZ
Bedrijfsleider Idris Demirci Foto: indebuurt

Terug naar de smaak van authentiek vlees

Cizz Bizz is absoluut niet het zóveelste Turkse eethuis in Eindhoven. Niks wat ze hier serveren komt uit de fabriek. Idris: “Meestal worden dönerrollen samengesteld van restvlees. Het wordt samengeperst en ingevroren en vervolgens ontdooid aan de spies. Daar is niks mis mee natuurlijk, maar de kwaliteit is wel ver te zoeken.  Wij willen terug naar het authentieke vlees en de smaak daarvan. Over ons broodje döner giet je dus geen knoflooksaus. Dat is niet nodig. De smaak van het vlees is voldoende.”

(Tekst loopt door onder de foto)

CIZZ BIZZ
Foto: indebuurt

Alles wordt hier vers gemaakt

Naast döner serveert Cizz Bizz biefstuk, köftes en shaslicks. Ook zelfgemaakt en met écht kwaliteitsvlees. Ze hebben er heerlijke soep, bijgerechten én desserts. Binnenkort kun je er zelfs ontbijten. Idris: “Ons brood bakken we  zelf en we halen iedere dag verse groenten bij de Turkse supermarkt. We zijn heel trots op ons kwalitatief hoogwaardige vlees, maar ook vegetariërs kunnen bij ons heel lekker eten. De koks houden daar rekening mee. Onze gebakken groenten en salades zijn bijvoorbeeld heerlijk.”

(Tekst loopt door onder de foto)

CIZZ BIZZ
Foto: indebuurt

Er komen hier mensen van verschillende nationaliteiten

Cizz Bizz heeft een Turkse eigenaar, maar er eten zéker niet alleen Turken. Idris: “Hier komen mensen van alle nationaliteiten. Dat willen we ook het liefst. Daarom hebben we gekozen voor een  inrichting die je net zo goed in Marokko of Spanje kunt tegenkomen. Wanneer ik in het buitenland ben, vraag ik altijd aan taxichauffeurs waar ik moet gaan eten. Ik hoop dat mensen in Eindhoven naar ons worden gestuurd, als ze vragen naar de állerbeste döner, of ja, het beste Turkse eethuis eigenlijk. De website is in de maak, maar je kunt  alvast naar de Facebookpagina van Cizz Bizz. Én naar de kruissstraat natuurlijk.

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Restaurant Cizz Bizz. Meer over Restaurant Cizz Bizz ontdekken?

Restaurant Cizz Bizz restaurants en horeca

Nu open16:00 - 23:00

Kruisstraat 47, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.